Tuesday, May 25, 2010

2nd Appointment...

semalam ada temujanji kedua utk wat braces tp temujanji pertama ngan doc pakar...sblm nie jmpa dentist biasa jer...tp jmpa doc nie cuma consaltation jer lah..dia cek x-ray and borak2 sket psl gigi..tau tau doc nie melayu ke cina...muka ada iras2 cina ada iras2 melayu...loghat ckp dia ada pelat cina..tp ari tu doc pompuan tu ckp doc roslan..mgkn melayu lah tp serius doc tu cam lawak sket so lega lah sketkan... =)


so dr model gigi saya yg telah dibuat and x-ray doc tu ckp saya akan pki braces for 2 years...sethun active, setahun pasif...pasif tu mean pki retainer lah..active tu pki braces biasalah...


dr segi bayaran plak total utk braces and retainer RM4600 (RM4,000 utk braces and RM600 utk retainer)...masa psg nnti byr RM1,500 pas tu tiap kali temujanji byr RM150 atau RM200 hingga habislah...


so gigi yg dicabut adalah sebanyak 4 btg..huhu byk tu..risau plak nk cabut gigi byk2 nie..doc ckp klu berani boleh cabut 4 btg terus klu tak cabut 2 -2 dulu...lepas seminggu dh baik bru pasang braces...so saya wat appointment utk cabut gigi isnin nie..mybe dlm next week or next two week saya dh boleh lah kot pki braces....nebes2... =p


okelah tu jer nak citer...kat bwh nie saya ada letak gbr x-ray gigi saya...x-ray nie wat kat daya x-ray depan bgnan kwsp jln raja laut...kejap jer dlm stgh jam dah siap and byran plak cuma RM60 jer...





~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie