Saturday, May 8, 2010

Master of The Game...



currently i read this novel...beli kat popular jusco seremban 2..murah jer RM29.90..novel nie tebal jer sbbnye dia gabungan dua novel...satu tajuk Master of The Game satu lai the Naked Face...

saya baru baca Master of The Game tp baru separuh...so far best jer bahasa ponx mudah faham tp ada gaklah bahasa yg bombastic...mean yg kita mmg tak penah guna..so apa lai dictionary online lah rujukan...huhu

sbnrnya saya suka penulis Sidney Sheldon nie walaupun takder banyak pun novelnya...1st novel dia saya baca tajuk Tell Me Your Dreams..citer pasal org yg ada dua personaliti...tp ianya tanpa dia sedari dan personaliti yg lai satu tu cam jahatlah smpi membunuh..lebay kurang cam tulah tak brp ingat sangat sbb lama dh baca...huhu



so skrg nie nak abiskan dua novel nie dulu pas tu kalau rajin nnti beli lai yg lain...novelist Sidney Sheldon nie adalah penulis citer thriller dan crime fiction..bkn citer romance2 ek...wpun saya nie peminat citer cintan cintun tp serius novel dia adalah best...huhu



inilah penulis dia Sidney Sheldon died 30 Jan 2007...tp dia hidup lama jugaklah sbb mati pada umur 90 tahun..hebatkan sampai umur 80 ponx dia bleh menulis lai...erm tp citer Mistress of The Game yg tahun 2008 [dlm senarai di bawah] ini adalah sequel dr novel Master of The Game yg mana penulisnya adalah Tilly Bagshawe...nak carilah buku2 nie nnti...kat bawah nie adalah atr novel dr Sidney Sheldon..

Novels
The Naked Face (1970)
The Other Side of Midnight (1973)
A Stranger in the Mirror (1976)
Bloodline (1977)
Rage of Angels (1980)
Master of the Game (1982)
If Tomorrow Comes (1985)
Windmills of the Gods (1987)
The Sands of Time (1988)
Memories of Midnight (1990)
The Doomsday Conspiracy (1991)
The Stars Shine Down (1992)
Nothing Lasts Forever (1994)
Morning, Noon and Night (1995)
The Best Laid Plans (1997)
Tell Me Your Dreams (1998)
The Sky Is Falling (2001)
Are You Afraid of the Dark? (2004)
Mistress of the Game (2008)




~~end~~

2 comments:

haslina said...

suka membaca yea...
...kat rumah kg la nie mmg ada bertimbum novel english utk disedekahkan ke library di kg kuala pilah...

akak ni suka gak membaca but..sering tertangguh dgn activiti lain..

salam singgah

mieoney said...

ha ah suka..dulu sebelum kawin mmg asik baca novel jerlah..tp tak kisah lah novel ke mjlh ker yg penting sblm tido mesti nak kena baca sesuatu..huhu

tp biasalah bila dh ada anak dah kawin byk lai tgjwb lain nak buat kan.. :)

thanks singgah kak... :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie