Monday, May 24, 2010

1st Appointment....

Setakat nie saya baru wat 1 kali jer appointment jer ngan doc...owh yer sblm tu detail sket saya wat braces nie kat Klinik Gigi An-Nur Bangi yer...cost wat braces RM4600 tak masuk ngan scaling, cabut, x-ray bagai semua ek...

so utk temujanji pertama tak byk menda yg doc tu wat...cam biasalah dia amik history psl gigi and kesihatan kita...pas tu dia akan cek satu2 gigi kita kalau ada lubang atau apa dia akan tampal..so bg saya gigi semua oke cuma byk plak and gingivitis jer...wah doc tu punye wat scaling rasa cam nak tertanggal2 jer gigi saya sbb rasa ngilu2 jer..huhu tp doc tu wat mmg cekap lah punye byk plak tertanggal sbb masa kumur tu byk lah sisa2 tertinggal dlm sinki...almaklumlah saya nie bermasalah gigi berlapis so mmg ada lah tmpt2 yg sukar utk dibersihkan...huhu

dlm masa stgh jam semua settle and bila dh bersih semua tu doc akan wat mould utk gigi saya...tujuan mould tu tak tau lah plak saya utk aper...tp waktu dia amik acuan utk gigi klu saya rasa ada gigi yg goyang2 tgu masa utk tanggal serius mmg tanggal...huhu sakit tu takderlah cuma risau waktu doc tu nak cabut mould keluar takut gigi saya tanggal sekali..huhu

so dlm masa 40 minit semua dh siap..next step saya kena pi wat x-ray plak...doc tu suh pi wat kat daya x-ray centre kat depan kwsp..utk sesi kali nie scaling and mould saya kena RM95 jer...pas wat x-ray saya akan wat appoinment blk utk next step ngan doc pakar...


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie