Tuesday, January 10, 2012

2nd Order Homemade Chocolate...

alhamdulilah rezeki awal tahun baru...bos kat opis order 50 pax of chocolate...hehe thanks pn mona sbb order kat saya...dia order yg 6 biji and request letak sticker thank you...so saya letak sekali reben sbb nmpk mcm kosong plak klu takder reben...

pn cakap takder specific kaler so buat jerlah ikut suka...kebanyakkan saya guna dark chocolate, milk chocolate, white chocolate dengan strawbery chocolate...semua saya guna chocolate beryl's kecuali strawbery chocolate...

ini kira order kedua saya...yg 1st dulu tu masa jujue kawen dia minta saya buatkan 50 pax juga utk diberi masa hari nikah dia...hehe okelahkan buat masa free time dapat gak income..


cuma chocolate nie nak buat kena time malam...klu buat siang masa panas tu nnti mestilah choco tu jadi tak cantik...sbb suhu sekitar panas, suhu badan ponx panas...so masa nak transfer chocolate tu dia cam dah melt kan sket permukaan choco tu...berapa kali masa nak masukkan choco dlm box tu saya rendam tangan saya dlm air ais...hehe mybe next time kena buat pki glove kot...atau mybe kena buat dlm bilik yg sejuk...hehe maknanye klu kat rumah saya kena buat dlm bilik tido sbb ada aircond... :p

3 comments:

CINTA_NORTH2SOUTH said...

sgt2 cantik la kak mimie...sampai sy xmo makan...sayang nak makan...hehe...;))

mieoney said...

makan lah siti jgn simpan...nanti dah tak bley makan baru menyesal...hehe

With Julia said...

cedap tgt2...tingat masa juju nk nikah tmpah kt akak mimi...ramai yg puji sedap sgt dan puas ati...nanti nak tempah lg utk masa akan dtg...ehehhe tq sis :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie