Wednesday, January 11, 2012

Thistle Hotel PD ~ Makan-makan...

sblm smbg cerita nak iklan kejap hehe...hadiah giveaway dah bungkus dah cuma takder masa nak pos jer yer...sori yer lea and asma nnti ada masa saya pos tau...

.:: bungkusan tgu masa jer nak hantar kat pemiliknya ::.


oke kita sambung semula yer citer thistle nie wpun dah hampir sebulan berlalu... :p so kali nie citer psl mkn2 jerlah sbb citer yg berfokus sket...huhu mkn mmg kitaorg byk mkn dlm hotel jer sbb satu hujan dan sebab kedua adalah keadaan mydear yg demam waktu tu... :(


masa hari pertama tu kitaorg dah mkn kat Cowboy Place untuk lunch...bila dah habis ronda kat sekitar hotel naik bilik solat dan terus turun mandi pool...hehe mandi tak lama ponx sbb dah start gerimis2 terus naik bilik....masa nie dlm kul 5 lebay kot tp perut dah lapar dah...mgkn lunch tu awal kul 12 kitaorg dh lunch...dicampur pula ngan mandi-manda dlm pool dan cuaca sejuk2 mmg lah cepat lapar...apa lai order lah in-room dining...hehe


.:: mee goreng mamak ::.


.:: jumbo hotdog ::.


heaven dapat mkn mcm nie lapar2...dah ler masa mknan smpi saya tgh nak solat asar so derang [mydear ngan eman] dah berjemaah dulu mkn...terus rasa tak khusyuk nak solat...tp mknan dia okelah sedap gak yg mee tu dah ler ada udang besar grg...mmg nyum2 lah... :p

malam pertama kat PD kitaorg tak mkn ponx..keluar2 jugak pi kedai mkn sbb nak bg eman mkn kan...yerlah ptg tu dah melantak mcm tu punye takkan lah lapar lai mlm kan...agak2 lah sket kan...huhu so sbb ptg tu eman mkn main2 kitaorg tetap bwk dia pi mkn...mcm biasa menu rutin dia nasi putih, sup ayam ngan telur dadar...hehe mmg sepinggan nasi tu dia mkn sorg2...kitaorg mkn sorg 2-3 suap jer..eman mmg suka mkn telur dadar ngan sup dia bley mkn nasi sepinggan habis sorg...






pagi tu cam biasalah bfast kat hotel...tp keciwa lah bfast dia tak besh dan tak byk choice...ada ke pagi2 hidang nasi minyak cam tak logik ponx ada...ermm dah ler utk bfast kena tambah lain tak masuk dlm harga bilik...kitaorg hari2 mkn menda sama jer...tp bubur ayam dia antara yg tersedap yg saya penah mkn...nyum..


lunch tu kitrog kuar mkn kat kedai dekat2 situ jer...betul2 depan hotel mkn tak amik plak gbrnye sbb handle eman yg mengantuk and cranky..huhu ronda2 sket area2 pantai belah2 ke melaka smpi lah kat tiara beach resort terus blk hotel...


tu yg blk tu mydear demam smkin teruk ngan perut berangin...lepas tu hujan spjg hari dapat turun pool kejap jer...bosan takder menda nak wat saya ngan eman turun ke lobi berdua jer lepak2 kat lobi...masa nie ada team carol nyanyi lagu krismas...yerlah mlm krismas kan and eman ponx smpi 2 kali santa claus tu bg gula2 tu kat dia...hehe





.:: cookies n cream haagen dazs ngan mocha cake ::.

ini yg kitaorg mkn kat lobi bwh hehe...mydear ckp korg mkn jerlah apa korg nak bil caj kat bilik...huhu klu ikutkan mcm2 saya nak order tp sbb kesian lah kita mkn sedap2 kat bwh tukang bayar terlepek tak berselera kat atas...huhu so cukuplah itu jer mknan kitaorg order...lama gak saya lepak dekat sejam baru naik blk kat bilik...


naik2 bila dah nak dekat maghrib dah tgk mydear oke dah sket...tp tetap lai suma tak bley...hehe so tgh nak solat maghrib tu ada org tekan door bell rupanye2 hotel bagi chocolate satu box...eman sempat mkn sebiji sblm saya simpan sbb dia mkan comot2...dah ler mkn atas katil habis kotor cadar hotel tu...huhu nasiblah kan tak dapat nak tol.. :p tp masa nak blk tu saya lupa nak amik dlm freezer hotel melepas lah saya nak rasa..

.:: chocolate souvenir dari pihak hotel ::.

dlm kul 8 lebay mydear dia ajak kuar pi town PD nak cari klinik katanye klu tak buka nak pi cari farmasi nak pi beli ubat...dia tak nak mkn tp kitaorg kenalah mkn dengan hujan2nye dengan penuhnye tempat mkn terus jer saya ajak mydear blk...leceh dengan org demam ngan bdk kecik nak redah hujan tak pyhlah...klu saya sorg jer saya redah...huhu last2 balik bilik terus order lah in-room dining...

.:: fish and chip ::.


saya order fish and chip jer sbb dah lewat sgt nak order berat2...nasib eman ponx suka jer mkn...saya sbnr risaukan eman lapar jer klu saya bley jer mkn megi...dekat sekeping ikan tu dia mkn plus ngan potato wedges tu...hehe yg ikan nie dia goreng ngan breadcrumb klu selalu kita makan dia goreng ngan batter kan yg nie lain sket...bila perah lemon tu lai sedap mkn...

dah tu jer citer makan2 kitaorg kat PD...tgklah klu rajin saya sambung lai citer psl PD nie...citer last lah klu saya malas saya tak citer huhu...sbb dah takder yg menarik sgt nak citer... :)

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie