Wednesday, December 28, 2011

Cowboy Place Port Dickson...

sampai PD hari tu lebay kurang kul 11 lebay...wpun dah gerak slow2 tetap gak awal smpinye...hehe so mana bley nak check-in hotel lai...dari lukut kitaorg cari kedai mkn at last sangkut kat Cowboy Place PD...gerai jual ayam panggang ngan nasi kukus...betul2 dekat sebelah PD marina resort yg besar dan suram tu....klu nmpk gerai ada asap kepuk2 itulah kedainye...hehe



menu dan makanan kat sini simple jer nasi kukus dan ayam panggang...air plak ada tiga jenis jer sirap, anggur ngan oren...jgn gedik2 nak air laici bagai...hehe mknan ponx dia hdiang dlm pinggan n mangkuk polisterin jer....


bagi saya biasa jerlah ayam panggang tu cam takder rasa sangat...so bila nak mkn kena mkn ngan sos dia...sos plak okelah cuma saya rasa kurang kick sos tu...nak kena letak byk2 baru berasa...so kesimpulan average jerlah saya bg...nasi sepinggan tu dia kira RM5, air plak secawan RM1 so total kitaorg mkn ari tu RM12 jer...

kedai nie tema dia ala2 cowboy2...pekerja dia ponx pki topi koboi semuanye...merata lah brg2 koboi nie pistol mainan ponx ada...masa posing kat pintu depan ada dia sediakan topi tp geli plak saya nak pki...hehe




~~end~~

7 comments:

Mymie Sein said...

bestnya..

mimie said...

mymie : environment dia best tp mknan dia kureng sketlah...tp bley lah cuba...kot2 masa saya pegi hari tu tukang masak dia lupa nak rasa...hehe

mak ngah said...

rasa dia memang cenggitu...xde rasa...heheheh...aku dulu pegi pun mcm tu jugak rasa dia tu...

With Julia said...

kak mimi saya suka cowboy, rupa2 yer ada restoran cowboy gak eh...ehehhe best yerr nmpk shedap jek...yum2...yehaaaa nak naik kuda dulu kekkeke

mimie said...

mak ngah : owh yer ker...hehe koboi kena darah tinggilah gaknye...huhu

julia : klu nak mkn kena naik kuda dulu dari kl tau baru afdal...hehe

Rozita said...

Saya pernah singgah makan kat sini, memang rasa dia cam tu kot, kurang rasa. Tapi kalau tengok ayam yg disediakan banyak betul cam popular jer kat PD tu.

mimie said...

rozita : owh awak ponx rasa menda sama...so mmg lah kot rasa dia mcm tu...huhu
yerlah ayam panggang tu bertingkat2 dia susun... maybe sbb lain dari yg lain kan so ramailah org dtg...

 
Design with love by Jiji for Zamimie