Wednesday, December 7, 2011

Corat-Coret Hari Ini....

hari nie nak citer kisah yg berlaku hari nie...kisah kelam kabut sbnrnye tp takderlah kelam kabut sgt...pagi nie bgn cam biasa kul 6.20 biasalah cuti sekolahkan jln tak jem...bju ponx dah gosok siap2 mlm tadi so mmg tak kelam kabut ponx nak gi keja..so bajet kul 6.45 - 6.50 mesti dah kena kuar rumah plg lewat 6.55 ponx oke lai...see punyelah lewatkan almaklumlah cuti sekolah mmg heaven sbb bley kuar lmbt...klu tak slm 6.30 dah nak kena kuar dr rumah...

so citernye camnie...masa nak turun tu angkat hbag saya angkat beg eman nak letak dlm keta smbil panaskan enjin kereta and lepas tu tutp lampu, buang smph, angkat eman msk keta and kunci rumah...tp sblm tu dah perasan masa angkat beg eman tu cam ringan semacam...tp tak fikir pjg ponx sbb beg tu dah berzip maknanye dah sempurna lah klu dah bertutup...sekli masa dah smpi kat umah bbysitter eman angkat lah nak kuarkan beg tu rasa ringan lai and tetiba terfikir cam tak logik jer bag nie ringan sgt...sekali buka2 kosong jer bag tu huhu...ada sepasang jer baju harian eman...saya lupa daaa nak masukkan bju eman...

yg jadi confidentnye dah masukkan tu sbb dah jadi kebiasaan saya lepas jer kuarkan baju kotor eman saya terus masukkan bju utk esokknye...tp tah mcm maner tangan gatal simpan beg plastik bju kotor terus zip beg tu...yg jadi mengukuhkan confident saya tu sbb mlm tadi lipat and susun bju eman so rasa mcm dah masukkan lah...

terus saya pecut blk rumah...takderlah jauh sgt rumah saya ngan bbysitter tu dlm 2 minit smpi dah...tp yg jadi lmbt sbb nak bukak pintu...yerlah mydear takder so mmg lah gate depan, gate dalam bermangga, so lecehlahkan...dah amik semua kuar blk dekat simpang cam biasalah kita mana kuar keta teruslah berdesup...tpi kat simpang slow2 lah kuar...

sekali ada kucing plak kat jln tu tgh duduk...silap saya pi pandang dia and dia ponx pandang saya...mata bertentang mata terus dia jln masuk bwh keta...boley? keta tgh gerak...sib lah saya tak laju...saya terus break and bg lah vroom2 sket suh dia kuar tp tgk2 cam tak nmpk ponx...saya gerak lah sket2 keta tp slow2 smbil jantung berdebar2...tetiba ada bunyi kucing mengiow ah sudah takkan saya dh langgar plak kucing tu...tp dia mengiow manja bkn mengiow mcm kena langgar tu...

saya slow2 ketepi nak berehenti lah konon sbb nak cek kot2 saya dah terlanggar ker kucing tu atau kucing tu dah melompat masuk dlm enjin ker...serius sbb saya gerak mmg slow giler...saya berhenti ponx takderlah dekat sgt agak slow jugaklah...tgk dr cermin tgh tu nmpk kucing tu tgh berjln rilex jer...lega tak langgar ponx...serius cuak tu klu dah terlanggar kucing tu sure tak tau nak wat per...hehe bikin org suspen jer kucing nie tau...bos saya ckp itu namanye nak menguji kesabaran...nasib saya sabar orgnye hehe...

smpi2 opis plak nmpk ramai polis ngan hanjing bagai...sekali pndg kat dataran dah naik kemah kuning...erm sah ada lawatan pembesar negara luar lah nie...terus laju2 belok and parking jer kat kon2 tepi tu...sbb dah lmbt dah kan mana dan jer parking kejap..lari2 smbil kunci kereta dan hasilnya saya punch card kul 7.33 hehe..lmbt 3 minit...apa alasan nak tulis kat punch card nie gaknye...kena tulis dugaan di pagi hari...kui2

pas tu kat opis plak hari nie ada bau durian lah plak...makcik cleaner tu buat pesta durian plak kat tangga blkg tu...saya nie pelik sket klu bau durian cam nak termuntah plak rasanye...dah ler ala2 bau durian basi cam tu...saya pi toilet smbil tutup idung jer..dlm aircond cerr bygkan klu bau durian camner...huhu menusuk...saya mmg pelik sket org kampung ada dusun durian tp durian tak mkn, tempoyak mkn plak...hehe

dah tu jer nak citer hari nie...smntra tgh nak karang2 and nak fikir2 entry lain...hehe

~~end~~

1 comments:

cik_ah82 said...

ko umah 2 tingkat kan..camana ko handle eh?aku cukup xsuka umah 2 tingkat, xleh nk adapt lg..huhu..aku lak kalau laki n anak2 suma kt atas, aku dh takut nk turun bwh sorg2..huhu..boleh?

 
Design with love by Jiji for Zamimie