Wednesday, December 7, 2011

Top Chef Masters...



argghhh camner bley terlupa plak nak tgk top chef master nie...selama nie kalau tgk kat channel 701 tu kita tgk yg top chef biasa jerkan tp sejak2 saya pki astro B.yond nie...so klu sapa2 ada astro B.yond silalah bukak channel 721 yer...klu yg tv show top chef nie ada mcm2 yg Just Desert lah yg masters lah...tp saya suka tgk yg master punye...

top chef masters nie pertandingan atr chef2 yg pro kira klu kat malaysia nie mcm juri2 masterchef tu yg dah femes dah yg sgt2 pro lah...derang akan bertanding sesama sdri..pemenang akan dapat2 USD100,000 yg akan didermakan ke badan charity yg derang pilih...kiranye rancangan nie adalah utk charity...

klu tgk kat wikipedia dah smpi season 3 dah tp yg dekat channel AXN HD tu dia tayangkan season 1 punye...tp dearng2 nie kan dah nama pro buat keja ponx cekap2 jer...masak sap2 soi dah siap...takder conflict2 takder drama2 takder maki2 punye...buat keja sambil senyum and buat lawak sesama sdri jer...lepas tu masak plak mmg takder cincai2 lah mmg terbaik punye klu kita tgk..

peserta yg plg saya suka adalah rick bayless expertise dalam masakkan mexican...dia nie mcm pakcik2 tp smart ooo...dia ada attitude...bila tgk dia masak cam tenang jer..and bila saya google saya tgk dia rupanye pemenang utk season 1 nie...cayalah...


so mlm nie nak kena tgklah selalu dia lepas masterchef malaysia start dalam kul 9.45 - 9.50 gitew...harap tak abis lai sbb last saya tgk tu derang tinggal 6 org dah masa tu...

~~end~~

1 comments:

strawberi said...

sy suka stephanie..season 4 ke 5..hikss..tp top chef master..tk dpt tgkla..sbb amik channel biasa je..hiks..tkde cahnnel nih

 
Design with love by Jiji for Zamimie