Thursday, December 22, 2011

My Birthday Celebration...

ceh celebrate lah sgtkan dah tua2 cam budak2 plak nak celebrate nie...huhu cuma g mkn2 jer...mula2 ingat mydear cam tak plan apa2 sbb dia dah bg hadiah awal2 laikan...tp pagi smlm tetiba dia msg suh blk awal pi dinner sama2....dia tanya nak mkn kat mana so saya ckp suprise me...hehe sajer lah nak gedik2 terlebay sket kot2 ada suprise candle light dinner ker...atau tetgh mkn2 tetiba staff restaurant dtg bwk kek ngan bunga ker....huhu imaginasi kena tinggi...

tp masa tgk dia drive menghala ke alamanda saya dah tau dah nak mkn kat ner...takperlah takder suprise2 or romantik2 janji mkn best...yerlah time tu perut lapar sbb saya tghari lunch roti jer gara2 breakfast nasi kerabu pagi tu...giler ko nak mkn nasi lai tghari...so bila mydear ckp mkn nasi arab nak terus laju jer saya jwb oke siap terbayang2 lamb akdah ngan nasi arab...huhu

so bila dah ke alamanda tempat tujuannye mana lai klu tak atr dua lah...garden cafe atau tgi friday...mydear suh pilih atr dua tu...sya pilih tgi sbb kids eat for free huhu...lai ponx garden cafe cam tak berapa best sgtlah kan...




dulu masa besday mydear ponx mkn kat sini gak so kali nie besday saya kat sini gak...saya suka jer sbb bkn selalu nak mkn sini...mahal tu...sekali2 nak celebrate special day bley lah...so smlm kitaorg amik satu appertizer, satu main dish, satu desert, air dua, ngan kids meal...nmpk cam sket siap budak tu ckp main dish satu jer...mydear jwb kitaorg mkn tak byk sket2 jer...mmg ponx mkn tu jer ponx perut kenyang giler...sebu perut smpi ke pagi nie...haha jom tgk apa yg kitaorg order...

.:: ice lemon tea ::.
menyesal amik smpi dua gelas sbb free refill so kitaorg refill sekali and tak abis ponx...patut amik satu gelas jer...biarlah nmpk mcm kedekut janji tak membazir...patut amik air lain yg satu gelas lai..

.:: spaghetti with white sauce ::.
yg nie dapat free utk kids bila kita order satu main dish...masa mula2 dtg mmg sedap sbb kuah dia cair2...bila dah sejuk amik ko lekat kat tekak rasa cheese tu...so moral dia klu smpi mkn laju2 terus..eman mmg suka pasta yg kuah putih klu saya buat kat umah mmg laju dia mkn...smlm dia mkn separuh pinggan jugaklah tp bila dah sejuk beku dia ponx taknak mkn...hehe


.:: Friday's Three For All ::.
ini kira cam appertizer tp kenyang lah mkn...sbb portion dia kan besar2...eman plh suka fried mozzarella tu semangat klu tgk dia mkn...sbb mozzarella tu klu kita tarik kat dia jd pjg, so eman nak sumbt dlm mulut dia smpi dua tgn guna...mula2 saya tak prsn bila dah prsn saya potongkan kecick2...dekat 2 ketul dia mkn...fries dah tak pndg dah skrg nie...hehe


.:: Ribs Championship BBQ Sauce ::.
set kitaorg nie ada fries ngan apple coleslaw...sedap gak ribs nie setanding dgn tony romas...bley pi mkn lai...mkn 2 ketul ponx dah sengkak perut...nasib fries tu sket jer...so takderlah melampau kekenyangan...apple coleslaw plak sedap cuma kureng sket dressing so cam tawar sket and kurang apple...letak apple lebay sket baru best...sauce bbq dia ponx sedap lain sket dari yg kita selalu mkn tu....

.:: brownies ::.
menyesal rasa order nie, kata mydear lah...tulah saya dah syh amik tgi sundae tu nak gak brownies...so rasakan dah ler manis giler, brownies tu keras betul...bila nak korek tu kena dgn semangat lepas tu bila saya ketuk sudu tu siap bunti ketang2...mean keras sgtlah...last2 kitaorg mkn eskrem jer...rugi2....


gbr besday girl mesti kena ada...lama dah kan saya tak letak muka sdri dlm blog...cer korg tgk...bulatkan muka saya...serius takut tgk diri sdri...mkn takderlah byk mana saya nie...mgkn sbb kurang excerscie sbb tulah bdn sedap jer naik...hehe cerr tgk gbr bwh nie hasil pemakanan kitaorg...


lagi taknak mengaku kuat mkn sbb tulah gemuks masing2...huhu dah tu jer kisahnye...apa2 ponx thank dear banjer...muaah2 semua org happy mlm tu termasuk eman...sbb mknan mmg best kecuali brownies jer yg tak besh...

kepada semua yg wish besday saya thanks banyak2...tak terlarat nak sebut sorg2...lagi2 yg dlm facebook...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie