Thursday, December 29, 2011

Thistle Hotel PD ~ The Tour...

oke masuk dah nie part PD...tp takder byk sgt menda yg nak dishare ngan korg...so layankan lah gbr yer...dari apa yg saya baca kat anugerah yg derang letak kat luar Thistle Hotel nie adalah penerima anugerah Best Weekend Break utk tahun 2011...mana taknya macam2 ada kat sini...yerlah sbb PD takder apa sgt yg bley kita wat so kat hotel nie mmg derang sediakn macam2 entertainment serta aktiviti utk buang masa kita...


cth klu kita gi satu family and ada ramai anak kita bley suruh derang wat treasure hunt for kids..lepas tu setiap ptg dlm kul 3 klu tak silap saya derang ada wat art class...and mcm2 lai...lupa plk saya nak snap aktiviti2 yg ada...tp serius byk menda yg bley kita buat...cuma sediakan ongkos jerlah...huhu





thistle hotel nie ambil alih hotel guamon so dia refurbish baru dan dibuka tahun 2009...pada hari saya pegi tu hotel nie telah dibuka selama 895 hari...




pool dia sket punyer besarlah...tp agak dalam...plg tak dalam 1.4 meter klu tak silap saya and yg plg dalam 2.5 meter...bg saya yg pndi berenang tp tak tau apungkan diri mmg tak bley lah...tp ada satu budak lelaki tu slumber jer main bola ngan bapa dia kat kedlm 2.4 meter kagum kejap saya...mydear yg pndi berenang ponx takut gak nak pi dok area dlm tu...hehe



sorilah tak letak gbr loby hotel sbb gbr tak berapa nak menarik...lobby dia kira open jer takder pintu nak tutup...so bila time berangin tu mmg sejuk jer and chandelier dia ponx bergoyang2...bila time angin kuat takut saya...hehe sbb mcm nak jatuh chandelier tu...hehe

lepas dah settle kat lobi terus naik kat bilik tingkat 6...kitaorg amik bilik deluxe with view...so view adalah laut dan juga pool...klu pagi2 bgn mmg nmpk tenanglah...nasib blk kitaorg yg plg atas sekali so luas mata memandang...





bilik agak besar gak dengan ada daybed tepi tingkap tu mmg bley masuk satu family yg 4 - 5 org lah...katil ponx besar wpun dia bg katil single...dia kira super single so bila dah cantum jadilah super king...puas eman golek2 atas tu...cuma yg saya tak berkenan tu lantai dia lantai tiles bkn carpet atau laminated floor...sbb bila ada ada anak kecil mmg menda2 nie kena amik perhatian...katil dia tinggi so risau eman tergolek jatuh kat bawah...so bahayalahkan lantai cam tu...

lepas dah relax and rehat2 aktiviti wajib iaitu meronda...

ada playroom utk kids...ada ruang yg bola2 byk tu...cer tgk muka eman mcm tak percaya ada byk2 bola kat dlm tu huhu... ada tempat main game...ada satu lai tempat tgk movie gbr gelap tak jadi sbb tu tak letak...dia dah letak siap2 jadual movie apa yg derang tayangkan selama seminggu...sehari ada 5 movie start dari kul 9 pagi smpi 9 mlm klu tak silap saya..to movie dia semua utk kanak2 lah mcm yogi bear dll (sbb tak ingat tu yg letak dll haha)

bila tengok dari bawah nie hotel nie besar lah juga...dah ler ada 6 tingkat....


ada juga hiburan utk org dewasa selain dari spa..cumulus nie adalah lebay kurang mcm club lah sbb hanya utk org dewasa jer...kanak2 is no, no, no...kat sini mmg dia hidangkan alchohol lah yg saya tgk dan ada juga pool tp kecik jerlah...huhu


oke dah tu jer cerita utk hotel tour...lepas nie nak letak aktiviti eman plak kat sini ek...

~~end~~

1 comments:

With Julia said...

bestlah hotel tu punya scenary kak mimie...so heaven...kalau juju mesti x mo balik kl dah nak berendam dlm pool jek..besh2...percutian yg mmg terbaik :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie