Thursday, December 1, 2011

Button Like Facebook...


cer korang tgk kat last entry nie...ada button like FB...so apa lagi like lah yer...huhu sajer gedik2 nak letak button like kat sini plak...sbb bila org lain letak cam best jer...selama nie org like bila kuar entry saya kat FB melalui NetworkedBlogs tu so skrg bley lah korang like terus lepas baca ek...click jer button tu senang sangat...


Kalau ada sapa2 yg berminat nak letak dlm blog bley ikut cara2 dibawah nie..cara2 letak button Like Facebook di dalam blog...


1. Login Blogspot > Dashboard

2. Click pada Design > Html > Expand Widget template ( TICK)

3. Ctrl + F dan search > data:post.body

4. Copy paste code di bawah nie dekat bawah perkataan yang kita search tadi tu...tp kena make sure kat depan iframe tu kena tambah < dan yang blkg 60px'/ tu kena letak >...

iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&layout=standard&show-faces=true&width=530&height=60&action=like&colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/

5. Klik preview tengok oke ke tak, kuar ke tak.

6. Kalau tiada sebarang error. Save Template.

amacam berjaya tak...klu tak berjaya cuba lagi hingga berjaya...saya ponx 2 kali gak lah baru oke...so apa lai selamat mencuba...like, like, like

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie