Monday, December 12, 2011

Ombak Rindu...




kalau dah tajuk cam tu sure korg tau kan pasal apa...hehe yer saya dah pi tgk dah movie ombak rindu nie...lucky me sbb wpun dah baca novel tu tp saya mmg dah lupa langsung psl jln ceritanya...so mmg selamatlahkan dr membandingkan movie dan novel...

saya asik dgr org cerita yg sedihlah citer nie...oke pada pndpt saya mmg seday tp takderlah menangis spjg masa kan...ada part2 dia yg seday lah [eh ker saya nie hati keras] tak2 saya mmg mudah touching tp part2 tertentu jerlah yg seday...hehe


atr part yg saya rasa seday adalah part yg atas nie...masa nie hariz dah kawen dgn mila..so dia tk pi blk rumah izzah so derang masa tu terjmpa kat kenduri rumah pak dollah...so part nie yg plg seday saya rasa sbb masa hariz ckp ngan izzah dia rindu sgt ngan izzah tu...oke part tu touching sbb cara aaron smpikan tu siap dia nngis lai tu...owh mmg terharu klu nak tulis mmg tak phmlah kan tp klu tgk bru korg tau...lepas tu tak logik sket apahal lah korg nie kat rumh org nak pi masuk dlm bilik berdua ish2....pi lah ckp blkg rumah ker, tepi rumah yg tersorok ker...nie masuk dlm bilik kat rumah org berdua2an cam tak logik byk plak....hehe

lain part touching tu masa hariz ckp ngan izzah aku tak nak ceraikan kau tp aku nak gantung ko tak bertali...naik keta and izzah kejar keta hariz smpi dia bleeding [sbb dia pregnant]...yg nie logik lah takder yg tak logik hehe...seday tau waktu nie...



yg lain2 babak tu cam biasalah...babak2 romantik yg meremang bulu roma ponx byk gak...tp cam malu plak tgk citer melayu ada aksi ranjang sbb selalu saya ckp ngan mydear derang nie berlakon aksi2 mcm tu takder perasaan ke...hehe paham2 sdrilah maksud saya tukan... :p

tpkan ada menda yg produksi tak teliti lah dlm buat movie nie...cthkan taulah nak fokus kat mila tu tp tak perlulah ko amik pelakon tambahan yg kaku sgt...apa salahnya amik michelle melodi tu jadi wartawan masa temuramah mila masa dia bru smpi klia tu...ini xtra yg jadi wartawan tu menyampah giler belakon...rasa klu tgk tv nak tutup jer tv tu part tu...


lai satu part tudung maya karin tu...cubalah wat elok2 sket...ini nmpk sgt pki tudung cam org tak pernah pki tudung...lagilah yg part last tu elok2 masa dah keja tu pki tudung cantik dah...tp dah blk kg ajar budk mengaji jd buruk blk [refer gbr kat atas]...klu susah sgt pki jerlah tudung sarung trend skrg nie tak ponx pki jerlah tudung bawal...ish2 seday tullah..klu nak tunjuk beza naifnya izzah nie jgnlah melampau sgt...nie jauh giler pkaian ngan lisa surihani ngan aaron tu...org skrg duk kg ponx dah bergaya tau...mana ada slekeh mekeh macam tu sekali...

so far saya rasa cerita nie elok di buat drama lah...sbb bila tgk movie pendek sgt so mcm tak puas...yerlah sekali kita tgk mcm sekejap jer hariz nie dah bley suka kat izzah nie...so bila dlm drama nnti dia buatlah pjg sket hariz nie torture izzah...so tunjuk lah juga camner hariz nafikan yg dia cintakan izzah brulah klu tgk tu menyampah2 geram...huhu lepas tu klu dlm drama nnti byklah sket scene2 romantik...romantik oke bkn scene2 intim...so barulah ramai org yg jatuh cinta kat aaron aziz...huhu

tp klu nak tgk saya rasa tak rugi juga...bley jer klu nak g tengok tp klu nak tgk berulang2 kali tu tak perlulah kot...sbb rasa rugi nnti...tp klu nak tgk aaron aziz bley lah tgk byk kali hehe....


tuhan tolong lembutkan hati dia

untuk terima ku seadanya

kerna ku tak sanggup, kerna ku tak mampu

hidup tanpa dia disisiku...


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie