Tuesday, December 6, 2011

My Advance Birthday Present...





presenting mynew gadjet Sony NEX5-ND bkn new sgt ponx dah lama dah huhu...beli ari tu masa final blogger masterchef tu...thanks dear for the advance birthday present...i lup you bery much lah...hehe

cam biasalah kitaorg bila dah survey2 lepas tu terus terbeli...pdhal blm nak beli lai ponx cuma nk survey price ngan tawarn yg plg best...so set nie saya amik yg kaler putih sbb lain sket dari yg lain hitam ngan silver cam dah biasa sgt kan so amik putih...cumatulah kena jaga2 lebay sket lah sbb kotor mudah lekat...


so utk price nie kitaorg dapat memory card 8gb, lens (wide angle lens & standard zoom lens), pouch beg, cleaning set tool ngan tripod yg pendek tu jer...harga murah sket lah dari yang jual dekat sony style....setakat nie blm dpt explore sepenuhnye lai saya byk guna AI punye function jer...hehe nak citer byk2 functionnye tak pandai tp yg plg saya suka 11 picture effect mode tu yg bley amik gbr fokus merah jer, biru jer ker...so tak yah lah susah2 sgt nak edit guna photoshop...


kamera nie kualiti DSLR jugaklah cuma adalah kurang sana sini sket...tp yg plg best dia ringan hehe lepas tu dia fancy sketlah kaler2 kan...senang sket nak bwk klu sangkut kat leher ponx tak rasa tercekik tekak...sangkut kt bahu ponx stedi lai...huhu lepas nie nak kena explore lebay lai brulah fully utilize... :)

~~end~~

2 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Cantiklaaa...jelesssss eheheh

mimie said...

hehe cantikkan...

 
Design with love by Jiji for Zamimie