Thursday, December 29, 2011

Pagi-pagi dah Nak....


eman bgn awal pagi nie...saya bgn nak bersiap gi keja dia ponx bgn sekali...pagi2 bgn nak susu...biasallah kan budak bgn pagi2 nak susu lah apa lagi...bila dah bg dpt susu smbil hisap tu mata dia dah terpejam mean dah tido blk lah...so saya ponx kuar dr bilik nak siap2 g kjea...nak iron bju dulu baru mandi semua...tetiba dengar dia jerit2 mama, mama...iyseh budak nie dah bgn plak...saya tanya eman nak apa...terus dia jwb jom and suh saya dukung dia...saya ckp mama tak siap lai camner nak gi rumah kakak...

terus dia turun dari katil dan suh saya bwk selimut, bantal car dia ngan ultraman baring depan tv...smbil tu mulut bising2 ckp car, car smbil tunjuk tv...ish2 pagi2 ponx nak tgk citer car...dah berpuluh2 kali tengok citer tu...smpi kiatorg nie dah hafal dah citer tu huhu...eman2 pagi2 nak tgk citer car...

dah siap semua saya nak turun bwh and panaskan enjin kereta...habis semua brg dia nak suh saya bwk turun...bag car ngan botol susu yg susu dah tak seberapa susu ada dlm tu tingal tak smpi 1 oz ponx lai dlm tu nak gak bwk...


yang saya tak tahan tu pagi2 nak mkn sup ngan telur...adoyai eman lapar lah tu...saya masuk dlm keta lepas bukak pintu gate terus dia sebut sup ngan lor (telur)...asik sebut sup ngan telur jer lepas tu sebut nasi...lepas tu saya tanyalah kita nak g mana nie dia terus jwb sup, lo...huhu kedai sup ponx tak bukak pagi2 nak oi...hehe eman2


terus saya ckp nnti blk mama masak yer...pagi2 kedai tak bukak lagi..skrg kita nak gi mana...terus jwb danish...hehe gi rumah kakak yer...gi rumah bbysitter lah mana laii...lepas tu semangat lambai saya gi keja...

eman, eman pagi2 dah nak macam2...huhu bikin mama ceria di pagi hari.. :)

~~end~~

1 comments:

Mymie Sein said...

hehe..budak2 bukan dia tau..comel je...tah macam mana pulak ragam saya nanti bila dah pandai cakap..

 
Design with love by Jiji for Zamimie