Tuesday, December 20, 2011

Agihan Pendapatan ASB 2011...


semalam dah announce kan agihan dividen dan bonus untuk ASB tahun 2011...



so apa lai pi amik buku kira siap2...huhu klu kira yg pendapatan taulah...tp klu nk kena kira yg bonus tu tak brp nak pndi sgt sbb rasa cam lain skit kot cara pengiraan bonus nie...takperlah kita tgu tahun depan jerlah pi update buku...hehe


klu nak ikut kan agihan pendapatan asb thn nie takderlah byk sgt tp byk sket dari tahun lepas...bonus plak kurang sket dari tahun lepas...klu korag tgk carta pendapatn asb yg saya copy nie dari tahun 2000 smpi 2010...thn yg paling byk adalah tahun 2000 9.75% tu mewah giler...tp semakin lama semakin menurun...selalunya klu tgk dividen meningkat, bonus mesti menurun dan sebaliknyelah...so kira2 tak lari kemana ponx jumlahnye....


saya tak berapa pandai sgt nak cerita nie kena tanya mydear....dia pdnilah bab2 finance nie...

~~end~~

3 comments:

strawberi said...

7.65 eh..naik dividen..tp bonus kurang
senang je kira...baki terendah setiap bulan darab ngan percent dividen bahagi 12 bulan..hehe..kalo rajin..kira lah..kalo mls..tungu apdet buku..hikss

Mymie Sein said...

wahhh excited ni b]nak update buku sebab 1st year dapat full dividen asb loan..walaupun tak banyak oklah berkat usaha menyimpan..

mimie said...

strawberi : pening2 kita kira ngan husband mlm tadi...dia tau formulanye cuma tak tau betul ke idak jer...hehe

mymie : samalah kita serbu bank utk update buku yer...

 
Design with love by Jiji for Zamimie