Friday, January 6, 2012

Semalam Kecutian...


semalam saya kecutian kerana eman kedemaman...huhu apa punye ayat daaa...hari rabu ptg masa amik eman muka dia monyok mcm bru bgn tido...bbysitter ckp bru bgn tido sbb sblm tu mkn ubat bdn dia panas...demam patutlah monyok jer...klu tak dialah yg plg ceria klu saya dtg amik...mulut ponx bising bercakap tp tidak berbutir...hehe

blk2 tu nak berdakap and merengek jer...lama2 oke lepas tu mgkn sbb ubat tu dah menunjukkan kesan...elok jer main terlompat sana sini...tp pagi khamis tu masa saya bgn nak g keja tu nasib tergerak hati rasa badan dia sekali panas daa....susu ponx tak nak minum sgt minum air kosong jer...terus saya bg ubat demam...lepas solat saya msg rakan2 dan terus tido blk...huhu

dia bgn awal dlm kul 8 saya perasan dia dah terjaga tp saya pura2 tak nmpk sbb nak suh dia tido blk..hehe tp sebuk lah nak hp n ipad...lepas tu elok jer saya rasa dia tak demam, terlompat sana sini....sbb dah kul 9 lebaykan so malas lah saya nak gi keja...hehe teruskan jerlah niat cuti jaga eman demam...tp elok kul 2 lebay bgn dari tido dia dah start merengek2, nak susu, nak mkn nasi sup ngan telur...habis lah juga semangkuk nasi dia mkn...huhu

lepas tu dia dah start merengek2 guling2...nak bg ubat tp tak smpi 4 jam ponx lagi so saya biar jerlah, pujuk smbil tgk cerita cars feveret dia...lama2 tak jln dah merengek2 nak ubat...kecik2 dah pandai tak sihat kena mkn ubat...huhu nak bwk gi klinik tp cuaca maha panas and eman ponx tido dari kul 3.30 smpi 6.30 ptg...

last2 mlm tadi baru pi klinik lepas magrib...sekali cek suhu 39.3 drjah syabas eman sbb kena masuk ubat montot...tp elok jer lepas tu pi mkn kat haji tapah roti canai kaya cicah kuah kari smbil minum teh ais... :p

pagi nie bgn tgk suhu badan normal harap dia dah oke...klu dpt msg dari bbysitter kenalah cabut lari balik...klu stkt panas bdn n melepek okelah lai bley gak ditahan2 smpi ptg...nie klu eman melepek plus meragam dan merengek tu yg tak menahan tu...kesian plak kat bbysitter tu nnti...

oke dah tu jer nak merepek2 di pagi hari huhu...

~~end~~



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie