Monday, January 9, 2012

Majlis Santapan Penamat MasterChef Malaysia...

rasa semua org dah tau kot tak yah ler saya nak bgtau lai yg ezani menang...hehe tak nak bgtau konon tp tetap jugak ckpkan... :p so seperti yg dibgtau entry sblm nie saya atau lebih senang bgtau finalist blogger masterchef dijemput hadir utk memeriahkan suasana di Tapis Rouge, Red Carpet Avenue, Encorp Strand, Kota Damansara...jauh2 ponx redah jugak...tpi sbnrnye dekat jer nmpk mcm jauh selalu sbb kitaorg ikut jln jauh kot...lai satu sbb jln jemkan...


bertempat di Strand Red Carpet kat Tapis Rouge milik Tiara Jacquelina tu...tempat dia takder lah besar sgt kecik jer muatlah dlm 100-200 pax kot tp agak crowded...mula2 ingat dia nak announce kptsn live kat situ tp takder rupanye...derang dh rakam siap2 and derang dah tau ponx sapa pemenangnye [peserta & org astro]...tp biasalah dah sign contract kenalah tutup mulut dulu...

sbbknn gbr terabur so cerita ponx terabur...klu gbr sket bleylah nak arrange sana sini...tp sbb gbr byk mls nak susun boh jerlah sekali...mknan mlm tu ada appetizer, ada dua main dish, ada desert... appetizer ada caesar salad ngan bruschetta...klu main dish plak ada pineapple fried rice, green curry chicken, slice lamb leg, lemon fish, ada mashed potato...semua ponx sedap...1st time makan pineapple fried rice yg betul2 sedap...selalu mcm pelik2 sket rasa...ngan green curry chicken ponx sedap tak seperti apa yg saya bygkan..sbb saya 1st time makan green curry...huhu

dasar tak sedar diri muka bulat dah, perut ponx bulat dah ada hati citer psl mknan...serius tgk gbr2 nie balik cam nak menanges tgk diri sdri...huhu sangat2 bulat...lama giler dah tak timbang mesti klu timbang mesti menangis tengok mesin penimbang tu...

so skrg meh kita tgk gbr lai smpi muntah...gbr2 dengan peserta masterchef...tp tak semualah saya amik ngan org2 tertentu...peserta feveret lah...yg tak berapa feveret ponx ada gak...dh lalu depan mata panggil jerlahkan... :p

.:: azlina masterchef malaysia ::.

azlina friendly sesangat smpi nak blk dok tegur kitaorg...yerlah sbb yg dijemput kat majlis nie media, peserta and fmily derang...serta kitaorg dan team nuffnang...nmpk yg mcm fan kitaorg jerlahkan...so kira peminat sure kena layan...hehe tp tak berpura2 okelah...serius dia nie mcm artis...bgs betul...

.:: ary malik masterchef malaysia ::.

kak ary nie ponx ceria and friendly...dah lah kecik comel jer orgnye kurus giler plak tu..bila pegang pinggang dia cam nak terpeluk habis lepas tu takder rasa spare2 tire ponx...hehe [sempat lai tuh :p ] tp serius awet muda...thn nie dia ckp umur dia 41 so mcm tak percaya jer...

.:: imelda masterchef malaysia ::.

kipas mmg tak tinggal mgkn sbb kuat berpeluh so kipas perlu ada...ada ker dia di gosipkan ngan chef zubir...huhu no comment... :p

.:: yatie, kak erna, amita, wawa and me ::.

.:: us with finalist masterchef malaysia ::.

.:: ezani dan wahidan ::.

masa nie wahidan dah stylo dah lain dari masa dia kat dlm mastechef tu...rambut ponx pacak2 hehe...lain dari yg kita tgk kat tv tu pki topi atau rambut sikat kemas ketepi atau ikat rambut...


.:: kitaorg dengan team nuffnang ::.

finalist blogger masterchef yg separuh dari separuh...hehe 5 org dari 10 org jer...ngan team nuffnang...derang nie seriuslah cantik2 kurus2...siap terkagum lai saya sbb tgk org2 yg kurus dan cantik bergaya nie...


.:: saya ngan kak erna ::.

masa jmpa kat blogger masterchef tu takder masa nak borak2...tp smlm bley lah borak2 and aritu masa baca blog dia ada citer yg dia menang contest kat TLC...best giler sbb dapat pi jumpa bob blumer...best giler serius saya minat giler ngan bob blumer...huhu bley baca cerita dia kat Surreal Meal with Bob Blumer...


.:: kak erna, chef zubir dan me ::.

chef zubir is very the sempoi...hehe org sebuk2 kat luar tgk masterchef dia dok dalam tgk bola lai...lepas tu meronda sana sini...smpat lai saya tanya psl Laman Grill tu...and dia ada bg kad suh pegi...lepas tu bley tulis kat blog...dia ckp tulis sedap2 tau...hehe bley chef klu dapat mkn free bley lah kita tulis sedap2... :p klu ada sapa2 nk pi jumpa danial masterchef bley gi kat sana sbb danial keja kat sana...huhu Laman Grill Seksyen 13 Shah Alam...

.:: tak kenal sapa, papa jo ngan chef muluk ::.

sbnrnye kat depan nie bley amik pose2 amik gbr aksi2 begitu...nnti derang amik gbr and bley print time tu..awal2 tu kitaorg tak tau ponx...dah nak ujung2 baru tau tp masa tu semua org dah malas dah and cameraman tu ponx dah kemana2 tah...


.:: me, danial masterchef and wawa ::.

.:: zamir and me ::.

yg nie saya tau ramai yg jeles nie karang sbb saya snap pic ngan zamir yg cute tu...serius cute giler sengeh jer...dah lah gentleman sbb kitaorg panggil sekali jer terus datang gi kat table kitaorg...si danial ponx sama juga mcm adik2 sgt..sbb tulah masa wahidan cakap danial nie manja kita ponx dah bley agak...dia punye realiti ponx kita dah bley tau dia manja...

.:: me, ana dahlia dan chef riz ::.

dah macam tangga plak susunnye...erm yg nie nak komen sket sbb saya rasa chef riz nie tak sama mcm dlm tv...dlm tv nmpk mcm dia friendly dan ceria...tp yg saya jmpa smlm dia serius jer cam nak tak nak jer masa kitaorg amik gbr...mgkn dia moody sbb dia dok tercongok kat situ tp takder sapa nak usher dia g table dia or takder sapa entertain dia...tp serius lama giler dia cam berdiri kat situ takder sapa nak layan...klu saya ponx marah kot...lepas tu dia kan selebriti takkan dia plak nak pi tanya sana sini tempat dia kat mana...

.:: amita dan me ::.

amita adalah sangat friendly dan ceria jer...seronok rasa borak2 ngan dia mcm dah kenal lama jer...so kitaorg ckplah yg kitaorg finalist utk blogger masterchef terus dia suh kitaorg masuk mastechef plak next time klu ada...siap bg tips lai tu...thanks amita for the tips...


.:: deena masterchef malaysia ::.

deena ponx friendly jugak...dialah org pertama yg kitaorg sapa dan amik gbr...huhu biasalah bloggerkan mana2 ponx pegi snap pic dulu..org lain amik gbr peserta semua kitaorg sebuk nak snap gbr mknan...huhu klu korg perasan deena nie masa mula2 dia byk menonjolkan smpi saya rasa dialah pemenang masterchef tp mkn lama makin merundum plak...takperlah takder rezeki dia nak wat camner...

so far kebanyakkan dari peserta masterchef nie banyak yg beralih bidang ke dunia masakkan...mcm zamir dia nak tukar course skrg yg dia bljr ke culinary...mcm amita ponx dia ckp tak nak jadi peguam nak ke bidang2 masak2 nie...best2 jer...hehe menda2 nie semua bley mengubah minat dan kerjaya kan....

btw thanks to wawa sebab tumpangkan akak ke sana yer...jasamu akan ku kenang wa wawa [baca dlm nada boboi boy ek huhu]...


5 comments:

With Julia said...

Wahhh best yer akak berphotoshoot gan geng2 master chef...kelassss kak mimi...akhirnya kemenangan berpihak kepada cik ezani...dr gigi tuh wallaaaaa...tgk dish2 pun sodap2...akak mimi, this year jgn give up, amik lg contest tau, usaha tangga kejayaan, support 101% yehaaa :)

sawaNiLa said...

best best semalam...borak sampai lupa nak tgk LIVE masterchef :)

cik_ah82 said...

bestnya..aku n family minat gila kt danial..boleh masa danial kuar mak aku teresak2 nangis 2 mlm xleh tido..hehe

Jabberholic said...

Wahhhh! Ada special mention lah ;) Thanks Mimie! Had a great nite semalam :) Jumpa lagi ok..Akak dah email gambar to Mimie tau..

mieoney said...

jujue : tak maulah akak...6 bln tak bley contact ngan dunia luar..sian kat eman nnti...huhu jadi masterchef tuk family ponx dah cukup dah hehe...

yatie : tulah i nak kena tgk ulangan dia sbb nak fokus betul2...

cik_ah : haha smpi cam tu sekali mak ang minat kat danial...derang tu besh jer..aku ponx minat gak tp lebay kepada zamir lah..huhu

kak erna : same2 kak..seronok jmpa akak..harap2 bley jmpa lai next time..

 
Design with love by Jiji for Zamimie