Tuesday, January 31, 2012

Mencari Sesuap Nasi... :(

kisah bermula khamis lepas masa sang suami takder pi team building tu...masa dua beranak tinggal berdua jer kat rumah...waktu tu jam menunjukkan jam 7.15 mlm...setelah si anak meluahkan hasratnye nak mkn sup ngan telur terus maknya turun kedapur nak masak sup dulu...elok jer tengek [bahasa kg sket nie] periuk berisi air kat dapur sekali api gas padamlah plak....ciss takder gas plak....mana nak cari mlm2 nie gas...huhu seday...

terus naik atas mandi and bersiap terus angkat eman pi mkn kat kedailah...hehe kedai mana, mana lai klu bkn kedai cop ngan lor....kedai thailand feveret eman mkn sup ayam ngan telur dadar....dari dlm keta dia dah berzikir cop lor, cop lor....so ke sanalah kami....

[gbr takder lupa nak snap]

episod mencari sesuap nasi tak habis disitu sbb esoknye lepas saya blk keja [hari jumaat] pi cari gas...kedai jual gas mmg lah ada 2-3 kedai tp yg hantar kat umah ada satu kedai jer...yg lain kena angkat sdri...huhu tak kuat kederat saya...nak angkat tong gas kosong ponx tak mampu...huhu terus berenti kat kedai mamak haji tapah yg plg terfemes kat bandar seri putra order roti nan ngan nasi grg mamak tak nak pedas...ngan air suam...sajer jer order air suam awal2 sbb klu order air sedap awal2 nnti eman asik nak melantak air jer...


tapi yang mamak tu bengong gaknye org ckp tak nak pedas tetap dia bg pedas...bila saya ckp ini pedas nie, saya ckp tak mo pedas...dan2 masa tu eman mkn rilex jer....terus mamak tu ckp dia oke...elok jer mamak tu blah barulah dia pedas2...teruslah saya plak yg kena mkn nasi grg tu...dah ler sedap sure lah habis mkn sepinggan...eman plak mkn roti nan tu tp takderlah byk mana sbb dh kena ugut nnti mamak tu marah barulah mkn tp sket jerlah...sbb mata dah tertumpu kat tong eskrem smbil ckp nak alim, nak alim...saya ponx order milo ais, ais kurang...nah eman mama order alim utk eman...haha eman tertipah... :p


lepas blk mkn dah takder menda nak wat kat umah klu balik awal2...yerlah hari jumaat esoknye sabtu mmg takder menda yg perlu digesa2 nak buat...masak ponx tak payah terus ke playground atau kata eman gegound...hehe smptlah lepak 15 - 20 minit terus saya ajak eman blk...sbb byk plak nyamuk kat situ risau takut nyamuk aedes jer...tu ponx dia tak mau blk last2 ckp jom blk tgk baba ada tak kat rumah terus laju jer tuju kereta smbil babai gegound... :p


blk rumah lepak2 jap kat luar smbil tgu kot2 ada lori gas lalukan....smbil2 tu main bola ngan eman kat luar rumah and siram2 sekali pokok bunga, pokok and rumput...sat lai mydear bising klu dia tgk pokok2nye tak bersiram...huhu saya mmg mls nak siram sbb pokok tak seberapa nak ada ngan tak semengah nak siram ponx tak bersemangat... :p

lori gas ni ponx satu, seminggu sampai 7 hari lalu, satu hari sampai 2 kali pinpin ponpon memekak tp bila kita nak beli satu biji haram ponx takder lalu...smpi hari sabtu ponx takder lagi lori gas tu...mydear plak smpi dari pd agak petang lah...dekat kul 5 baru smpi...letay tak ilang bina and kayuh rakit malas ler saya nak suh dia pi beli...terus episod pencarian sesuap nasi ponx bersambung...episod ke berapa tah...huhu

malam tu pi makan wong solo jerlah...malas lah nak fikir2 order jer terus senang... :p nmpk tak gbr kat atas tu sipi2 volkswagen polo tu...bkn saya punye...tp saya suka...hehe episod pencarian hari tu berakhir dengan mencuci mulut dekat tutti frutti amik perisa vanilla ngan cream n cookies...org yg plg suka eman..org kedua tersuka saya lah...hehe mkn tutti frutti tak bley selalu sbb nnti jemu and tak berapa nak excited serta bley mengeringkan poket...huhu


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie