Tuesday, June 26, 2012

4 Days More...

kira lah kojernya apa lai...bkn kira hari nak pi berjalan ponx tp kira hari mydear nak blk...jumaat nie dia balik dah...huhu selalu pegi hari ke-10 dah blk tp kali nie +2 hari lagi 12 hari ke china....mcm biasalah ke china jerlah ulang aliknye....tgh tgu bila nak ke US plak nie...dpt pegi 2 thn sekali okelah kan...sbb thn lepas dah pegi mgkn thn depan bley kot mydear pi lai....

klu ikutkan byk tempat kitaorg nak gi...tapi klu jln jauh2 mydear ckp leceh nak bwk eman...so solution dia eman kena tinggal...so bila dah recce2 ticket flight, bincang2 masing2 tak smpi hati nak tinggalkan eman...so at the end kita pusing2 malaysia jerlah...huhu tu ponx naik keta...klu nak pi sabah ker mydear still berat hati nak bwk eman naik flight setelah peristiwa muntah dlm flight masa ke langkawi...

so utk mengisi masa lapang masa mydear takder aritu mydear kasi lah saya blk kg...so klu dah blk kg as usual takder term 'mkn utk hidup' utk saya....tp dah jadi term 'hidup utk mkn'...dari sampai kmpg mlm jumaat, smpi lah nak blk bangi ahad mlm tu kejanye makan jer....masak mkn, mkn masak lai...huhu rasa blik kg bley naik 2kg kot dlm masa 2 hari...tp takper equal lah ngan mydear sbb dia ckp dia mkn jer kat china sana, exercise takder...so nnti kita sama2 diet blk ek...huu

eman ponx bkn main seronok blk kg sbb dia lepas bebas jer...klu duk ngan saya kat umah dok jerlah dlm umah...klu nak g playground ponx skrg kat musim jerubu and panas...so mmglah saya tak akan bwk eman keluar...eman mmg melasak betul smpi sabtu malam tu dia demam blk...atr dua jerlah demam sbb rindu atau demam sbb main panas...huhu

sorilah entry takder gbr...sbb malas betul nak mensnap gbr masa kat kg...padhal byklah aktivitinya...masa kat kg nie eman 1st time masuk pasar...siap dia ajak saya ronda kat dlm pasar, pegi ronda kedai kain plak...pas tu pegi pasar mlm yg hampir 4 thn dah saya tak jejakkan kaki kat sana...huhu buat apam polka dot...mcm2 lah...owh lai satu tido petang...yg nie mmg sgt2 jarang saya buat...

okeylah tu jer nak bebel2....sat2 lai ada masa saya letak citer bergbr yer...huhu

2 comments:

juelee said...

saya pun menghitung hari nk bk jumpe anak... uwaa rindu!! boss beli byk toys tok eman.. kompem eman suka nnt.. heheh

mimie said...

ala siannye jue...takper sabar yer kejap jer lai masa tu berlalu...perasaan emak bila meninggalkan anak adalah jauh berbeza dari ayah kan...

ooo utk mama eman dia beli byk tak? huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie