Tuesday, June 12, 2012

How Baba Spend His Birthday...

with lot of sinful food...haha ahad hari tu besday mydear...weekend tu kitaorg blk kg sbb mymum buat kenduri...so disbbkan phjg minggu cuti sekolah semua org nak blk awal sbb takut stuck dlm jem...my mum ponx dok sebuk halau anak2 dia blk cpt...kitaorg atr plg terlmbt sekali blk kecuali adik saya dia cuti smpi selasa....so takder lah acara potong kek semua...nak beli kfc ponx tak dan sbb semua ponx nak blk dah...mlm sabtu tu dh mkn lauk kendurikan....

tapi blk2 kitaorg tak terus blk ke BSP ponx sbb kitaorg singgah seremban dulu sbb mydear nak pi house hunting...appt pukul 1 awal lai so kita lepak kat A&W drive thru...1st time saya pegi kat sini best juga...kitaorg order one large set jer sbb masing kenyang lai...

one large set rut bir float...heaven tul mkn lama giler dah rasanye tak mkn a&w...rasa mcm dah dekat 1 thn lebay kot tak makan...amik set ayam grg jer ponx sbb tak mo mkn hot dog or burger...sblm masuk sini eman ingat kitaorg nak gi parkson kat depan tu punyelah dia meraung2 tak nak masuk A&W...tgn asik tunjuk kat parkson jer...yerlah dia tau kfc ngan mcd jer yg nie dia tak tau...lepas tu umpan lah dia masuk ngan air mata meleleh2 tu...umpan ngan aiskrim lah apa lai...


4 scoop eskrem RM5.50 jer...murah kan...tak mo menda lain dah eman mkn aiskrim jer ponx...siap cicah fries ngan eskrem lain tu...jenuh gak nak abiskan...huhu so terpaksa lah kitaorg curi2 mkn...jd yg curi2 tu sbb dia tak kasi org lain mkn eskrem dia tu...kedekut tul tau eman nie...hehe

settle house hunting singgah dulu aeon seremban 2 sbb nak beli barang dapur sket...so mydear request nak mkn burger sandwich....so takderlah celebration apa ponx...sbb ada org tu hari jumaat lai dah tak sabar2 nak hadiah...saya tak dan nak snap ponx hadiahnye...hadiah adalah di request oleh besday boy...so senang tak yah pening2 nak pilih...mmg takder suprise ke apa ponx sbb dia ponx dah tau hadiahnyekan...so bg jerlah in advance kan...hehe

so blk jer umah loading barang, tak dan nak tukar baju semua terus jer mulakan aktiviti di dapur...hasilnya lagi sinful kot...haha



*



*



*




tak tau nak bg nama apa...tp dlm tu ada chicken steak, ada chicken slice and ada telur grg yg kuning dia runny lai...nmpk dah meleleh dah tu....so saya namakan sinful chicken burger with egg lah kot...hehe smpi ke mlm ponx kenyang...tp still ada org tu request lai dah tgh mlm tu nak mkn megi ayam...haha larikssssss...............

6 comments:

Izzan Yong Rosdin said...

perut tgh lapa.. tgk ayam nie bertambah lapa... yumyum...
jemput ke blog saya yer.. saya nie bru nk berjinak2 as blogger.. tq

cik_ah82 said...

hehe.lapo plak..ko dh xpose ke?hehe..happy birthday to ur dearie..;)
p/s: nnti citela pasal house hunting lak..asyik beli umah je laki ko..hehe

mimie said...

izzan : dah beberapa kali jenguk dah ponx...bestnye candy buffet awak yer...hehe

cik_ah : ari tu period nak start blk liat plak...hehe sbnrnye aku nak cuter camner ponx tak tau lah wei..nnti aku diskas ngan hubs aku mintak tips lah kan...huhu

Izzan Yong Rosdin said...

mimie terima kasih... :)

juelee said...

happy beday boss!!!

mimie said...

juelee : ala jue kan dah naik pangkat dah...so he's not your boss anymore lah kan..hehe congrats yer...

 
Design with love by Jiji for Zamimie