Thursday, June 28, 2012

Lunch Date at Toowoomba....


alhamdulilah kenyang. setelah 2 hari plan tak menjadi, akhirnya berjaya jg smpi kat sini...hari pertama kfc juga mknnye..mana taknye smpi ke kepong kitaorg pegi...huhu hari kedua i bezee dan hari nie baru dpat mkn kat sini...ini semua gara2 tgk saffiyah lah weekend ari tu...kan ker kitaorg kat kg...sekali tgk wah cam best mau try lah...

so disebabkan my lil sis cuti lama dia ponx ajak lah pi sini...hari nie dh start keja dah tp dia keja mlm so tak nak menghampakan dan mengeciwakan dia...kakanye yg baik ini telah mengadjust sket sana sini time opis hournye agar tidak mengampakan adiknye...huhu lai ponx org nak banjer kita takder masalah ponx...huhu

Toowoomba Deli & Meats nie terletak dekat setapak...bgnan platinum modrain, kwsn baru yg betul2 sblm festival city mall..kwsn baru tak byk lai kedai yg ada...tp rata2 kat situ byk kedai mkn..ada pelita nasi kandar, jombali, chatime, sharetea and adalah kedai2 lain yg tak komersial...

menu dia takderlah pening2 kepala nak fikir...klu tengok menu mcm steak ada dua jenis rib eye and striploin...klu mcm lamb plak adalah lamb chop ngan ribs klu tak silap saya...tp klu korg 1st time try saya cadangkan order steak atau lamb...yg lain2 tu next time klu pegi bley order...huhu

yg nie saya punye lamb chop...serius banyak giler ada 4 keping [ke 3 keping lupa plak] tp dia punye sekeping tu besar betul...lebay besar dari tapak tangan saya...bygkan klu mkn 3 ketul terkulat2 nak abiskan...dia ada pilihan cara masakkan lah tapi saya amik well done...tak keras and still juicy kat dlm...rasanye sbb daging tu fresh sedap jer daging tu...harga satu nir RM28 klu tak silap saya...

yang nie adik saya punye dia amik rib eye steak yg grain feed...maknanye lembu tu mkn bijirin..rasa ponx sedap...tp sbb tadi adik saya dah curah sos mushroom tu so rasa dia agak kureng sket...sbb dia ada sos lain yg dia sapu atas daging tu yg jadikan dia sedap...and daging tu sdri ponx dah ada rasa manis sbb dia fresh...harga mahal sket RM40 lebih klu tak silap saya....

bley cuba lai next time...harga still mampu lagilah...tp klu sedap mcm nie rasanye semua ponx sangup keluar duit...yerlah bkn mkn selalu ponx...and klu tak silap saya owner kedai nie adalah melayu nama encik ramli ker apatah...chef and pekerja semua melayu islam dan insya-Allah halal...

lepas mkn saya pi belanja adik saya plak kat chatime...lepas mkn berlemak2 nie pi minum ice plum tea yg masam2 tu...mmg bley mencairkan blk lemak2 tulah...hehe harapannye lah...tak rugi mencubanye...thanks dik banjer...next time kita gi lai tempat lain yer...harap2 tak smpi ke kepong lah...haha

Toowoomba Deli & Meats
G3A, PV128 Platinum Mondrian,
Jalan Genting Klang, Setapak
53000 Kuala Lumpur.
Tel : 603-41319006

Koordinat GPS: U 3.199851 T 101.716752


3 comments:

strawberi said...

oo..tgk jugak saffiya ri tu...ni kt kepong la yer..yg rib eye tu..side dishes nmpk tak menarik sgt..tp lamb chop ...nmpk mmg best

mimie said...

asma bkn kat kepong tp kat setapak...huhu kitaorg tersilap smpi ke kepong peginye tu yg mkn kfc...huhu

strawberi said...

eh..salah baca plak..hahha
oo..kalo kt festival tu..tau laa areas itu..bleh la pegi nt..hiksss

 
Design with love by Jiji for Zamimie