Monday, July 2, 2012

Madagascar 3: Europe's Most Wanted...


"Afro circus, afro circus, afro...
polka dot, polka dot, afro..."


"zebra can't drive,
only people and penguin can drive"

1st movie untuk eman...berjaya juga bwk tgk movie and dia diam selama dari movie start smpi habis...1 jam stgh tu...slps adegan tak berjaya tgk avangers so kitaorg beranikan bwk dia tgk madagascar nie..sblm tu hari2 kat umah dh bg dia tgk madagascar yg sebelum2 nie tu...


masa mula2 tu mdear ckp klu tgk yg nie ponx dia nak blk juga camner...so saya jwb nmpknye kenalah tgu smpi dia umur 4-5 thn baru test bwk lai...bleylah klu citer2 katun cam niekan....kasi dia enjoy sket...so mmg dia dok diam kat kusi tgk smpilah citer tu habis...klu gelak suara dialah yg plg kuat sekali huhu...


kitaorg amik couple seat juga kali nie...tp kitaorg dh bijak sket amik couple seat yg depan dia seat biasa...so seat tu ke bwh sket so agak luas pemandangan...takder lai aksi2 meninggikan eman...elok jer dia dok terselit kat tgh2 tu...seat depan kitaorg couple ngan anak dia 2 org...dh stgh jam terakhir tu anak dia yg kecik sekali tu dh bosan kot...buat nak muntah lah konon...lepas tu dia bley mcm ulat turun tangga dari atas smpi bwh...menyusur ek nama dia...huhu mak ayah dia ponx mls nak melayan janji tak bising biarkan jer...huhu

oke kita citer psl madagascar plak...kali nie derang dekat africa dah masa yg lepas kan...tp si penguin tu nak pi berjudi kat monte carlo tp derang ckp derang tak akan kembali lagi kat africa tu...alex plak asik rasa nak blk ke new york blk...tp derang tak bley blk klu penguin takder sbb penguin tu kan bijak...dgn kapal terbangnye semua derang bley bina...huhu


owh malas tu nak citer detail2...tp akhirnyer deranga kembali semula ke dalam zoo itew...tapi adakah utk selama2nye...itu kena tgk sdrilah...so dlm perjlnan derang nak blk ke tempat asal tu derang kenalah ikut satu circus nie...so citer tu berkisar masa dlm circus tulah...


korang kena tgk tau sbb memang kelakar giler...lebay kelakar dari yg 1st ngan 2nd tu....lai2 lah si marty nie...dengan polka dot afro dia...huhu mcm biaslah rintangan dan halangan perlu ada...so penghalang dia yg bwh nie si makcik dubios yg aim dia nak bunuh si alex...nak penggal kepala dia nak letak kat dinding...


makcik nie mmg hebatlah...hehe tapi sehebat2 dia derang lai hebat...lai ngan ada geng2 penguin tu...ngan geng2 circus tu mmg selamatlah...klu ada masa lai baik korg tgk...rasa dah dekat sbln kat wayang nie rasa nak abis dah tayangan kot sbb satu hari show ponx tak byk....nnti2 klu dah bley download gbr cantik mmg saya nak download lah...huhu

next mission Ice Aged: Continental Drift plak...hehe


1 comments:

Rozita said...

Akak pun first time bawak anak akak tengok wayang citer ni. Kami tengok ahad lepas kat alamanda putrajaya. Tapi strategik akak sama ngan mimi, kasik dia tengok madagascar 2 banyak banyak kali supaya di familiar ngan semua watak tu. Maka, dia duduk diam diam jer tengok..sambil kagum ngan BIG alex, BIG mardy dan macam macam lagi hehehe..

 
Design with love by Jiji for Zamimie