Monday, July 9, 2012

Kumpulan Media Karangkraf Shah Alam...

entry paling byk gbr nie...hehe tu ponx saya dh pilih2lah...cari mana yg ada gbr saya jer...huhu inilah kisahnye jumaat lepas tu kitaorg buat lawatan kat karangkraf kat shah alam...bajet bley jmpa artis...jmpa tu mmg ada tapi tgk dari jauh...ada fahrin ahmad ngan hazami...

so meh cuci mata tgk gbr saya dululah ek...tak byk mana ponx...lom sempat nak muntah dah habis dah tgk huhu...biasalah kamera mmg bwk...mula2 tu saya pegang for sure takder gbr saya...lepas tu suh abg driver yg pegang byklah dia snap tp byk lah gbr candid kan...huhu layankan jerlah...




puas dah tgk muka saya yg bulat tu...huhu lipstick tak pki, bedak tak pki, yg pki eyelinear jer...tu ponx guna m.a.c yg dah kontot susah nak lukis...saya punye loreal khol tu asik patah jer...naik fedup jadinye...dah ler saya suka guna yg tu berbanding m.a.c sajerlah tu nak suh saya beli lain...huhu

key skrg kita masuk lak area krangkraf eh...ofis dia sangatlah ceria sbb kaler satu and dia punye sticker wall tu yg jadi naik kawasan tu...bila dah jln2 dlm nie baru tau rupa2nye klu tgk gbr2 fashion tu derang byk amik gbr sekitar ofis karangkraf jer huhu...seronok klu dpat opis cam nie...nak g keja ponx ceria jer...

masa mula2 smpi tu CEO dia ponx ada sekali kat situ...so beruntunglah kitaorg dpt bergmbr and beramah mesra ngan dia...lupa nak amik gbr keta dia BMW X6 no G1M 100 tu yuuuu...kaler merah lai...klu dia tak perkenalkna kitaorg tak tau ponx sbb cam sempoi2 jer orangnye...huhu yerlah tak pki suit kan...


ini dia punye laluan ke auditorium letak wallpaper berkenaan ngan semua majalh2 dari karangkraf...kreatif sangat...

tema kaler byk purple...itu dah mmg kaler rasmi karangkraf kan...lepas tu oren mcm kat gbr atas dan bwh nie...and lai satu kaler turquoise kot tah ler saya ponx tak tau exact nama...main hentam jer ckp... :p

ha kat bwh nielah....1st sekali derang bwk kami kat seksyen2 wartawan duduk...mmglah krangkraf ada byk majalah tp wartawan tak ramai ponx...satu floor jer....huhu terkejar2 lah derang nak cari idea letak dlm majalah...lagi kelam kabut klu kena kat bhgn majalah yg kuar 1 bln 2 kali...masak lah...huhu kena tanya cik fiza nie psl keja wartawan...hehe

kat sinilah yg kitaorg nmpk fahrin tu...dia tgh make-up kat ceruk ujung sana...sekali pndg tak mcm, 2 kali pndg ponx tak macam dia...almaklum saya kan rabun...dah teruk dah and rasa dah smpi masa buat spek nie...tp setelah derang mengesahkan cam tak caya plak saya sbb cam kurus jer...emmm....

lepas tu derang bwk pi bhgn edit mengedit...cam layout dlm mjlh tu mana nak letak gbr, mana nak letak berita...letak tajuk semua...tp bhgn nie yg plg kitaorg suka sekali and sangat lah lama melepak...huhu bhgn mengedit ngan photoshop...haha dptlah tgk rupa artis sebenar...yerlah dlm mjlhkan dah diedit gbrnye...kitaorg dptlah tgk gbr sblm diedit... :p tak ley citer byk tp yg penting cik ta mmg sempurna cantik edit sket jer ada bekas2 jerawat...huhu

pc org yg mengedit gbr nie...pereka grafik ker namanye tah apa nama spesifik lupa plak saya...derang guna apple mac and semua pc derang ada bumbung...tu yg korg tgk gelap pc dia supaya pencahayaan luar tak gangu...

lepas tu derang bwk plak kat area suratkabar sinar...satu2nye akhbar yg karangkraf hasilkan setakat nie...tp opis lengang jerlah...bialsah watawan suratkabar derang pi cari beritalah lepas tu pekerja cam grafik, editor semua derang masuk keja tghari...pastu tgk mesin2 plak...gbr ada tp malas ler nak letak sbb ini blog tak sesuai letak gbr mesin2...huhu tp terkagumlah tgk mesinnye byk and besar2....mesin cetak sotkabar jer tinggi 2 tingkat tuu...huhu

lepas tu apa lai makan2 lah...soto dan kuih jenifer lopes yg air gula dia pekat melikat and manis...tapi sedap lah plak...dah lama tak mkn kuih lopes huhu....and dpt gak mjlh free rapi ngan nur....tak belek lai ponx...mjlh rapi yg mmg saya selalu beli ponx byk yg tak katam lai...maknanye kena stop beli mjlh dulu, baca smpi abis baru start membeli balik...huhu


4 comments:

sawaNiLa said...

lawa la baju kurung mimi tu...berkenan

mimie said...

owh kain tu hubby beli kat china...china silk klu tak silapnye...

With Julia said...

halamak...kak mimi...mak buyung sorang tuh berposing terlebih sudahhh kekkeke...best kan kak mimi ramai2 geng dokumentasi pi lawatan karangkraf...x sia2 dpt tgk cm mana diorang hasilkan majalah...mantap sekali...yg plg ptg gambar2 kak mimi semua santik2...nak mohon copy ye :D

Mizz Pieces said...

nak copy gak... ^_^

 
Design with love by Jiji for Zamimie