Thursday, July 19, 2012

Saya yang Noob...

citer noob saya yg sama utk 2 kali...noob giler... :) klu korg tgk gbr kat atas adalah car key yg ada key chain alcatraz tu...so mmglah menda yg sama...

Cerita 1:
hari selasa saya pi kedai runcit kat umah nak pi beli mee...mydear request nak mkn mee hailam...so sbg isteri mithali kenalah tunaikan permintaan suami...wpun gigi sakit baru lepas kena servis ngan dok so plan nak masak bubur...tp mydear nak mkn mee so kita masak dua2 jerlah...saya tak kisah bab2 masak nie i loike...

so bila dah lepas amik brg and bayar terus lah ke kereta...masa nie hujan gerimis2 dah...masuk2 keta nak start keta cari kunci takder...dlm hati ckp sudah kat mana plak aku tinggalkan...so fikir klu tinggal kat kaunter masa byr sure tokei tu perasan and panggil saya....tp takder plak dia panggil...takkan tercicir masa tgh amik carrot tadi...tak ponx tercicir kat celah gula2 depan kaunter bayar...

baru nak buka pintu nak kuar cari dlam kedai tetiba terfikir klu kunci cicir camner plak saya bukak pintu keta nie....sekali kunci dlm plastik barang yg saya beli tu daaaaa....cittt....

cerita 2:
pagi nie punye cerita nie...mmg fresh tul...pagi2 nie kan ujan lebat...saya dah smpi kat jln istana tu punyelah lebat hujan...siap ada air bertakung kat tembok baru yg derang buat tu...tgk jam dah dekat 7.30 dah nie...so mmg bajet lmbt lah ari nie...takperlah ujan nak laju2 kan bahaya...yerlah malang tak berbaukan...smpi2 kat opis punch card merah lah sbb dah kul 7.34...redha jerlah kan huhu semua ponx paham...

pi park keta nak jln jauh gak dlm ujan2 lebat tu...tp nak wat camner parking tak berbumbung kenalah kuarkan payung...park plak sebelah pokok berpagar tu...so cam struggle lah nak kuar keta sbb nak bukak payung....handbg amik kemudian sbb letak sblh penumpang senang sket nak amik...

dah amik bag nak tutup pintu nak tekan alarm sekali tgk kunci takder kat tgn...jenguk kat lubang kunci takder plak kunci tergantung...tgk kat seat ponx takder...tgk celah2 pokok ponx takder....sekali rupanye kunci dah letak dlm handbag lah...baru saya ingat saya off enjin keta cabut kunci terus masuk dlm handbag...citt bikin nebes pagi2....huhu

huhu biasalah kan manusia nie kadang2 mmg bley jadi noob kadang...sbb dah terlalu byk fikir menda2 penting, menda2 tak berapa nak penting tak dihiraukan...tu yg jadi perkara2 cam nie...huhu

4 comments:

Anonymous said...

Ada 1 lagi,Passcard awak tertinggal kat umah... :)

mimie said...

Owh yer ker kenapa saya tak perasan eh...huhu

juelee said...

haha selalu je jadi kat saya mimi.. hahaha ada sekali dah haru satu rumah carik mana kunci kereta sekali rupanya dalam henbeg kahkahkah..

Ermayum said...

i selalu cari tepon tak jumpa gini - maklumlaaa asyik pegang bila tak jumpa eh mana eh mula la melilau rupanya ada dlm beg hehehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie