Thursday, July 12, 2012

Royal Purple Sweet Potato...

cantikkan kaler purple nie...1st time beli nie sbb tgk kat giant ari tu cam menarik jer...huhu sbb tgk selalu org2 jepun suka mkn mcm tu jer so trylah beli...ada dua jenis dlm giant tu so beli yg jenis royal nie cam kualiti sket...klu lai satu jenis tu cam kering jer....

tgk ramai org cina berebut2 beli...derang ponx suka lah gaknye mkn keledek nie...saya amik 4 ketul harga RM3 lebay2...balik rumah cuci kulit dia bersih2 terus kukus...mula2 tgk cam keras so dok bajet kena mask lama... tp kukus ngan api kecik jer stgh jam dah siap...

mkn time panas2 lai mmg best...dah sejuk dah tak sedap dah...mydear ponx suka...eman jer tak mkn sbb dia tgk berasap2 panas dia takut nak mkn...bila mkn panas2 kuarkan asap dari mulut eman sangat kagum...huhu terjerit2 dia kekaguman....agaknye klu buat kuih keria atau cek mek molek pki kledek purple nie menarik kot jadinye kuih...hehe chinese people buat kuih ang ku so cantiklah jadi kueh tu kaler purple...

next time klu ada nak beli lai....sedap2....

2 comments:

With Julia said...

Huwaaaaaaaa terliur cayeeee nyummm..dap2...nak dekat2 ramadhan neh semua nmpk sodap...hbs arrrrr...tp selalu ju tgk keledek warna oren..warna purple jarang ada kt pasaran...neh nak pi cari neh...yepiiiii...pembuka selera mkn petang yg sungguh sempoi!..tq kak mimi

p/s lagu intro blog sis wat saya kagum dan teringat masa zaman UUM.......kalau lah boleh flash back semula hukhukhuk ;)

mimie said...

sedap jujue manis berlemak gitew...bley lah nak cuba...
huhu lagu tu akak suka cam oldies gitew...

 
Design with love by Jiji for Zamimie