Wednesday, July 4, 2012

Nak Solat, Nak Solat...


"marilah menuju kejayaan,
marilah menuju kejayaan..."


cerita ahad lepas kuar pi alamanda...dlm kul 5 dah kuar dah dari alamanda...so ingat nak blk teruslah...lepas tu sbb awal lai kitaorg ingat nak jln2 jer serata putrajaya tu...so nak pi solat kat masjid pink lah dulu...jln nak ke sana tu lalu pejabat perdana menteri yg ada kubah tu terus eman ckp "ma, masjid...nak solat..." lepas tu spjg jln meratib ckp nak solat, nak solat....

sampai kat area masjid tu punyelah ramai org, nak parking ponx takder...sesak giler..so melencong lah kitaorg nak ke masjid besi plak...muka eman terus monyok dlm gembira2 ckp nak solat tadi...terus kitaorg ckp kita g masjid lain eh, masjid nie ramai org baru dia oke sket...


smpi2 nmpk kubah nie dia ceria lah blkkan...kitaorg park kat palace of justice tu and jln menuju masjid besi...tak sangka nak g sini so mmg tak bwk sony nex saya...nasib dlm beg ada kamera compact tu bley lah dr iphone saya yg dh suam2 kuku tu...huhu



gbr mama jer yg banyak sbb baba camera shy...eman plak punye seronok menonong dia jln kedepan...tak pndg blkg dah kat kitaorg nie....gbr dlm masjid takder sbb 1st time masuk masjid sultan mizan nie so cam tercengang2 nak ke menuju ke mana kan...takper next time bley pegi lai and akan bwk sony nex saya....

bila dh willing to do eman seronok lah dia ikut mydear...selalu klu kat umah solat yg 4 rakaat mesti dia ada termiss 1-2 rakaat sbb nnti dok lari2 keluar lah...tapi yg nie mydear ckp dia mmg ikut dari awal smpi ke akhir... alhamdulilah syukur sgt...harap2 dia mau lah mengikutnye smpi dia betul2 faham solat itu.


balik tu saya tanya dia "eman best tak solat"...dia jwb "best" dgn cerianye...

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie