Monday, July 2, 2012

Teppanyaki at The Mines...

lepas tgk movie nak mkn blm lapar lai...so tgk jam dh kul 1.40 kita solat lah dulu smntra org tak ramai lai...lucky kali nie surau dah dibuka semula...klu tak nak kena solat kat surau yg dekat bowling tu maha hazab...so surau baru, suasana baru and selesa nak solat...lepas tu baru lah kita fikir nak mkn apa...

eman elok plak tido masa giliran saya g solat...so kita rondalah dulu...sbb bosan punye psl terus g mkn...sbb fikir2 blk nak cari apa ponx jln lelama kat the mines...mula2 ingat nak mkn nandos sbb mydear tak nak mkn fast food...lepas tu saya cdgkan mkn kat teppanyaki sbb dah lama tak mkn kat sana...


eman tido nak wat camner kan...so kita mkn jerlah dulu...kang dia dh bgn baru kita cari mknan utk dia plak...mcm biasalah klu mkn kat teppanyaki nie menu dia mudah dan simple jer...ayam, daging, salmon and seafood....

mula2 ingat nak mkn kat area depan nie tapi fikir2 bwk eman yg tgh tido dengan bunyi ketang ketung and asap semua tak payahlah...kita mkn jer kat blkg...huhu meh tgk apa yg kitaorg mkn...

.:: chawan mushi ~ dap sgt ::.

.:: green tea ~ minum nie jer ::.

.:: beef teppanyaki ~ saya punyer ::.

.:: chicken teppanyaki ~ mydear ::.

tgh2 mkn eman ponx bangun...so dok fikir nak bg dia mkn apa...smbil tu saya gaulkan nasi tu ngan sayur2 and daging teppanyaki tu terus suap eman...laju plak dia mkn suku nasi saya...separuh dh bg kat mydear, saya mkn suku jer...last2 order lai semanguk nasi kosong jer...laju dia mkn...tp tak mo duduklah nak landing dlm stroller...


tgk bkn stkt landing dengan hiburan lai tu...biasalah baru bgn tido ada perangai cranky lebay2 sket...huhu so layankan jerlah janji dia mau mkn...hehe hasilnye dekat semangkuk nasi habis dia mkn...sayur mayur semua dia takmo...dia mkn nasi yg digaul jer ngan sayur tu...takperlah eman janji mkn and dpt gak khasiat sayur mayur sket...hehe


bg saya teppanyaki nie biasa jerlah...sedap lai teppanyaki dekat fudcourt alamanda...yg baru nie saya tak g lai tak tau still sedap lai ke tak...tp kat sini saya suka jer sbb derang tak kedekut...daging and sayur mayur mmg byklah...saya mkn tu dgn nasi sket jer ponx dah kenyang..

1 comments:

eencyweency said...

kak mimi g mines smlm??kakak n adik sy pn pegi tp sy x ikut..kalo x dh blh bertembung dh..hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie