Monday, June 11, 2012

Jakun Perlu Juga...

hari nie nak citer sket pasal jakun...rasanye korg tau kot maksud jakun...mcm nie ceritanye last week hari sabtu kitaorg pergi member mydear kawin kat kelab golf kat ukm tu...so mcm biasa mkn2, borak2 lepas tu balik lah apa lai...

.:: pic hiasan ::.

so as usual pegi rumah org kawen mesti akan dpt goodies...so dptlah kitaorg sorg satu 1 box of goodies yg agak besar...so konon2 kitaorg tak nak jadi org jakun takderlah kelebek apa yg ada dlm kotak goodies tu....masuk2 dlm keta campak jer kat blkg kotak tu terus gerak sbb nak blk kg...dekat 1/4 perjlnan tgk kotak tu tergolek kat bwh bukak lah satu tgk owh ada bekas kaca dlm tu ada dodol, ada gula2 and ada sarung kotak tisu...dgn seronoknye enjoy mkn dodol yg sedap tu...so goodies yg satu lai tu ignore jer sbb ingat isinye sama jer...

smlm blk dari kg loading brg kuar dr keta...so mydear ckp bukak lah goodies satu lai tu sbb dia ckp nak mkn dodol sedap tu...bukak2 sekali tgk dlm tu dlm botol kaca tu ada gula2 jer bkn dodol...keciwa mydear...bkn nak citer psl dodol tau nie..tapi setelah saya kuarkan semua brg dlm tu tgk2 ada surah yasin dlm tu...mengucap pjg kitaorg sbb kitaorg cmpk kotak tu kat bwh kaki dlm keta...tak sangka plak dlm tu ada yasin...

.:: pic hiasan ::.

moral of the story kenalah jakun sket kot tgk apa benda dlm bungkusan tu...atau dgn cara lain rasanye tak pyhlah kot jadikan yasin sbg goodies...byk lai cara kita boleh lakukan utk dptkan keberkatan...ini pendapat saya lah kan so korg fikir2kan lah ek...huhu

5 comments:

juelee said...

betol lah mimi, pernah jadi kat ktorg gak.. macam bese la kdg2 goodies ni pas bk dari umah pantin, campak je belakang... nengok2 ada surah yasin mengucap kejap... adoi.... rasanya better isi benda, kalau nk bg yassin, biar org nampak ngan jelas tu yasin takde la kita maen campak2 aje kan..

eencyweency said...

kak mimi, ckp psl wedding, jemput la wedding kakak sy yg 2nd plk 7/7 ni kalo kak mimi free..nnt sy inv kat fb n inbox kak mimi k

mimie said...

juelee : kan2...lepas tu klu dpt kat org yg tak bermoral tah2 dia lemparkan jer menda tu...sia2 jerkan..

wawa : insyallah klu takder apa2 hal akak dtg tau...tgu bila plak wawa nak jmpt wedding sdri nie...hehe jgn marah tau gurau2 jer...

sawaNiLa said...

itulah...I rasa tak payah kasi yassin as a goodies. kalau nak kasi gak, jgn letak dalam kotak.takut termain campak je kan

mieoney said...

yatie : tul tu klu nak kasi biar org nmpk...

 
Design with love by Jiji for Zamimie