Tuesday, June 19, 2012

Eman Makan, Mama Ponx Makan Juga...

bila dah tinggal berdua kat rumah part yg saya plg malas sekali adalah nak masak...so apa yg eman mkn, saya mkn...apa yg saya masak eman mkn...so bila eman dah tak sihat mknan dia ponx dah tentu lah juga mknan org sakit...tonsil bengkak tak bley telan mknannye adalah yg lembut dan tidak pedas serta tak berasid...

.:: bubur nasi, kimchi, sawi pak choy grg sos tiram and sayur leek grg ikan bilis ::.

ini makannye...bubur huhu sepriuk saya masak...saya masakkan sup, kadanag saya grg telur cmpur kicap...tumbuk ikan bilis goreng dia mkn gaklah...masa blm bengkak sangat tonsilnye laju dia mkn...lepas tu kena paksalah mkan...so nak abiskan cepat kenalah saya ponx mkn juga...tp kita bila nak mkn kenalah bervariasi sket...hehe bg ada pedas2 baru sedap nk mkn bubur kosong...mkn plak ngan ikan bilis and kimchi rasa tak cukup satu mangkuk...tp maklumlahkan bila mkn bubur cepat kenyangnye, cepat plak laparnye...huhu


.:: mkn ponx atas comforter depan tv lai...suap org sakitlah katakan...hehe ::.

so bila eman dah sehat sket kena umpan selera makan dia...masak nasi grg butter ngan telur hancur mcm nie dia mmg suka...letak plak ayam bbq grg lai lah laju dia mkn...dari konon2 nak share sepinggan nasi ngan dia terpaksa msk mknan lain plak tuk diri sdri....mls nak remeh2...takper utk anak punye psl mknlah nak, mama bley masak sdri huhu...

.:: lamb grilled with mint sauce ::.

so ini masakknye...lamb grilled ngan sayur sawi bunga mini...wpun padanan yg tak sesuai sedap jer saya mkn...tak yah nasi bagai, lmbt nak tgu nasi masak...curah jer mint sauce tu mmg heaven...lantaklah mkn kambing tengah hari buta janji kenyang...hehe itu jerlah ponx yg ada dlm peti sejuk sbb saya tgh wat clearing peti ais...habis dah buang segala menda yg dah lama...huhu

lagi nak pancing eman mkn kita bwk dia pi secret recipe supaya eman dapat pilih mknan sendiri...takper baba dah tinggalkan dana yg banyak kita gunakan sepenuhnye hehe... :)

.:: ini pilihan eman kid's burger ::.

.:: mama pilih Vietnamese beef noodle ::.

last eman makan 2-3 ketul fries, sbg habuan semua ponx mama kena mkn...last2 tapau jer bwk blk rumah pagi nie biar mama yg mkn masa bfast huhu...

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie