Friday, June 1, 2012

Terlebay Rajin...

menu berbuka saya smlm sotong grg tepung [nnti saya bg resepi], sambal tempe ikan bilis [permintaan mydear], telur msk kicap and awi pak choy grg ngan sos tiram...sayur perlu ada baru seimbang...semangkuk sayur tu saya mkn sorg jer...huhu dah ler tak potong2 ponx..potong belah bwh tu jer...additional adalah desert apam polka dot adik saya buat and appetizer kopok leko dr airport tganu kawan mydear kasi...

see terlebih rajinkan saya...punye byk lauk berderet2 ha...jgn tak tau saya masak dlm masa sejam siap siang sotong semua tau...rasa mcm supermak lah plak...tp masa azan maghrib tu kopok leko tu masih lai dlm kuali...dah nak angkat lah masa tu..meja ponx tak dan nak lap aih terus tebar mknan atas meja and mkn....maka hasil selepas masak secara express, dapur saya tunggang langgang tak sempat nak kemas huhu...

msk mcm esok nk raya dah kan...pdhal puasa rejab and tak abis lai ponx bln rejab nie ponx...hehe saja keinginan melampau2 saya nie...lepas tu apa yg saya nk mkn tu mydear tak mkn so kenalh masak lauk utk org berlainan hehe...


lepas dah masak, makan, solat mengemas kita membaking plak....kakak kat opis saya order red velvet utk besday mak dia so inilah dia hasilnya..biasalah amatur kan...so deco ponx ala2 jer...hehe


lepas dah settle sebuk saya snap gbr, si kecik sebuk ckp nak kek, nak kek...tgn dia dah mcm ulat dah mengeletik nak sentuh kek...terus saya pipekan cheese frosting tu kat apam polka dot...laju dia mkn tp cream tu jerlah...bila tanya eman mkn apa tu...bley dia ckp mkn eskrem...huhu eman....

2 comments:

Pink Lavender said...

menariknyer red velvet!!!!

makneng follow kamu
jom follow makneng

sawaNiLa said...

memang rajin

 
Design with love by Jiji for Zamimie