Tuesday, February 24, 2009

Cerita lama...

semalam lepas jer dh settle segala kerja rumah saya ponx lepak2 lah tgk tv.. asik dok tukar2 channel jer sbb takder citer yg best lah plak..tetiba tgk kat RTM2 ada citer DO Re Mi layan jerlah.. saya suka jer tgk citer p. ramlee nie.. my dear lagi lah suka siap gelak2 sakan lai..

so masa kitaorg tgk tu sempat lai borak2 psl citer lama dulu2.. klu korg perasan derang buat filem kebanyakkan kat dlm studio... mybe lah dlm studio jln ampas kot.. wpun props serta set yg tak berapa nak lengkap derang tetap bleh menjiwai watak..

lai satu klu korg prsn citer lama2 nie wpun kualiti tak sbrp bagus, jln cerita mcm kureng, pelakon mcm kayu, gbr itam putih kita tetap tak jemu nak tgk.. cth bagi saya spt pendekar bujang lapok, nasib do re mi, do re mi, seniman bujan lapok, ali baba .. saya suka citer2 mcm nie.. tgk berpuluh kali ponx tak jemu tak bosan.. kdg2 smpi dh hafal..

ada satu mmber dulu masa belajar mmg sgt lah meminati cerita2 p.ramlee nie.. setiap kali mkn tak kira lah lunch ke dinner ke klu kat dlm bilik for sure lah citer2 nie yg menjadi santapan bersama2 dgn mknan yg dibeli..huhu kdg2 layan jer smbil mkn gelak2..seronok ooo sbb kita jd smpi hafal and bila smpi babak tu dh bleh dh ikut skripnye..hehe

apa yg penting bg sesebuah cerita tidak terletak pada pelakon serta bajet yg dikeluarkan tetapi lebih kepada penghayatan watak sesebuah cerita. gbr itam putih ponx kita layan. pelakon tak cntik ponx kita tgk wpun pelakonnye bukan fasha sunda, rozita che wan atau eja..

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie