Thursday, February 5, 2009

Rolling Rolling...


ini adalah resepi yg saya buat sabtu lepas..bru ari nie nak dipublishkan.. as usual lah saya klu kat umah mesti malas nak berblogging..huhu yerlah sbb kat umah byk keja nak buat, pas tu ngan tv yg ada citer best, ngan bantal yg memanggil² bergolek bersama² and terpaksa berebut laptop ngan my dear..huhu laptop satu lai dh rosak tinggal satu jer bleh guna.. so akt membogging dirumah adalah terhad.. saya cuma rajin berblogg hopping jer..

so meh kita tengok resepi kali nie..

Bahan-bahan
roti
sosej
mayonis
sos cili or bbq or tomato (ikut suka)
telur
nestum or oat or breadcrumb
garam and white pepper

Cara-cara:
1. roll roti hingga jd leper.. kemudia sapukan ngan mayonis and sos.
2. letakkan sosej dan gulung..lekatkan dgn telur ujungnye
3. pukul telur bersama garam and white pepper
4. golek roti gulung td ke atas telur kemudian ke atas oat plak..
5. goreng dgn api sederhana and goreng hingga kekuningan
6. sedia tuk dimakan..

~~end~~

7 comments:

shima said...

ha mcmana aku nak diet. ko asyik ajar masak je. mcmana nak jadik diet aku mcm ni. nakbeli gak la oven tu..mahal x?

mieoney said...

aler oven tu murah jer..tp tak bley lah ko nak msk kek ke biskut ker panggang ayam ker..biasa2 jerlh..

wei aku msk simple2 jer tak mengemukkan ponx..kui2

oreosz d choc lovers said...

bestnyer..nape mie rajin ngat masak..sume pon nampak sedap lak tuh..uhuhuhuhu

mieoney said...

sorilah oreo klu terbuat oreo termeleleh air liur..
itu teknik editing gbr jer kot..hehe

atielense said...

mmm namapk sedap nanti nak cuba....

~Eila @ Along~ said...

haihh..boleh dipraktikkan nii..tq mie bagi resepi..pasni takdela asyik breakfast cekodok ajer..hihihihi

mieoney said...

silalah mencuba yer kawan2..senang dn sedap..hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie