Wednesday, February 4, 2009

Tauhu Bakar SImple..




Last nite saya tak masak heavy² ponx sbb kitaorg konon² nak diet..so saya telah masak tauhu bakar jer..simple jer mknan nie sbb saya gunakan kuah instant..saya mmg suka tauhu bakar nie tp kat psr mlm umah saya mmg takder jual..ada jual ponx time bln puasa tp tak brp sedap sgt..so agak² bila dh pndi buat sdri bleh tak saya jual kat psr mlm..hehe

Bahan-bahan:
Tauhu
Karot
timun
kuah rojak buah
kcg tanah tumbuk jika suka


~bahan-bahan yg mudah~


Cara-cara:
1. hiris karot dan timun halus²
2. Bakar tauhu dlm 5 minit atau sehingga garing..

3. potong ikut suka nak kecik ke besar..
4. taburkan dgn sayur yg dihiris dn curahkan kuah rojak tu..
5. taburkan kacang jika suka..


sedap jer saya suka sgt..tp sgt seday smlm sbb kena mkn sorg²... smlm my dear blk lmbt kul 11.40 bru smpi umah..sebuk miting hsbb lah nie.. masa dia smpi tu saya dh tertido dh sbb ngantuk + sakit perut.. tp bila time dia nak mkn tu saya bangun temankan jugaklah sbb kesian nak biarkan dia mkn sorg² wpun saya dh idangkan siap² mknan tu.. sbb saya dh rasa betapa tak bestnye mkn sowg..lol lepas tu brulah saya tido..

~~end~~

2 comments:

shima said...

Huhuhu..baru tau ke mcmana rasa makan sorng2...he222...umah ko ada oven ke?

mieoney said...

itulah..tetiba terfikir gak smlm huhu..
ala oven kecik jer yg smpi 15 minit tu mak faizal bg..

 
Design with love by Jiji for Zamimie