Tuesday, February 3, 2009

Kawan Lama..

ari ahad lepas saya n my dear pi tgk wayang kat berjaya times square..ingat nak pi sekali ngan adik² ipar ku sbb mlm tu kami tido sana..tp salah seorg dr mereka sakit mata plak so derang tak mo pegi..pegilah kami berdua menonton citer Red Cliff yg part 1 punye..itu kita citer kemudianlah..

so lepas jer abis movie kami ponx beli lah pretzels kat auntie's ann..smbil tu dok borak² kat kerusi yg ada kat tepi smbil mkn smbil bergurau senda..tetiba sdg saya mengata (perangai tak baik tu huhu) tetiba nmpk plak ada minah tercegat dpn kitaorg smbil sengih gelak²..dalm hati saya ckp sapa tu menyengih jer..stlh diamati bru perasan my bestfren masa kat kmpus rupanye..

dia nie act merangkap course mate so jdlah kwn baik..masa sem 6 plak jd roommate..so bila buat jadual tuk kelas mmg pilih sesamalah huhuhu..bila sorg tak pi kelas sorg lai mesti tak gi punye.. bila wat asigmnet sure satu group klu itu pilihan sdrilah...kami penah cuba² berniaga tp tak menjd siap kena tipu lai..cittt mmg tak bleh jd usahawanlah...kuikui byk lai lah kenangan pahit manis ngan dia..

tp as usual lah bila dh kuar meninggalkan kampus kita akan menjd semakin tidak rapat... owh skrg nie dia dlm training polis kat pulapol jln semarak..akhirnya tercapai gak cita² dia nak jd polis..masa time bljr dulu selalu gak dia ckp² tp asik kena kutuk ngan kitaorg sbb dia adalah bongkok sket n jln adalah kepit² sket...hahahah so apa lai bila jmpa ponx perkara yg sama lah menjd bualan kitaorg..dia masih sama spt dulu..

rindu kenangan itu teman.....


~sblm jd polis~





~slps jd polis~


p/s: jgn marah yer aku buh gbr ko huhu...eh btw ari tu saya tak bwk hp aka my camera so mmg takderlah gbr yg disnap...


~~end~~

2 comments:

chiqma said...

kinie..hahaha..jadik polis..cam x caye je..coz dia jalan kepit2 ckit..ala-ala kelam kabut ckit kan???kinie..kinie..

mieoney said...

itulah jugak yg saya ckp..kepit2 ponx ganas kan..main netball, main handball..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie