Monday, February 23, 2009

Lempeng Sardin..

penah tak korg merasa jemu dgn bfast kit sehari2an.. ye saya mmg sudah jemu..mana taknya nasi lemak, mee grg, bihun grg, roti dh tak blh diterima oleh tekak rasanye.. hari2 mkn jemu.. tu yg kdg2 saya tak bfast ponx pagi.. so bila dh kawin nie bfast haruslah disediakan tuk suami tercinta.. klu idup sorg2 tak yah bfast terus mkn tghari jer..

so biasa saya wat blog hop tgk org buat lempeng kelapa jer..saya adalah tidak berapa gemar dgn menda2 manis nie..so saya ponx transform lah menjadi lempeng sardin..sedap serta simple..stgh jam dh siap.. cuma waktu nak melempeng adalah agak lmbt sket..





Bahan-bahan
tepung gandum
air
garam
susu full cream (jika suka)
minyak (sket jer)

cara-cara
1. bancuh semua bahan sehingga menjadi bancuhan yg agak cair.. tak mo pekat sgt tak mo cair sgt.
2. cmpurkan dgn sedikit minyak tuk elakkan dr melekat.
3. panaskan kuali. lapkan kuali dgn minyak menggunakan tisu dapur.
4. lempeng lah didlm kuali.

sardin tu msk mcm biasalah..ikutlah cara yg korg suka nak msk cmner ponx.


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie