Tuesday, February 24, 2009

Ayam Grg Bersalut..


jgn marah yer kwn2 kalau asik masukkan entry mknan jer...huhu biasalah kekeringan idea utk berblogg.. dlm kesibukan waktu skrg nie mmg takder masa nak fikirkan apa yg nak di blog..

so weekend ari tu saya wat mknan ini tuk mknan tghari..since my dear ada beli nestum setin.. so klu tak digunakan time bila tah nak abiskan..

resepi sng jer..pejam mata ponx bleh buat..huhu bleh wat dimkn ngan nasi atau bleh wat tuk minum petang ponx bleh gak..

bahan-bahan
chicken fillet
nestum
tepung gandum
telur
garam
pepper
sesame oil

method
  1. perap ayam dgn garam, pepper dan sesame oil dlm 1-2 jam.
  2. kemudian panaskan minyak utk deep fry.
  3. gaulkan ayam ngan tepung, kemudian celup dlm telur dn kemudian dlm nestum.
  4. teruskan grg dgn api yg sederhana sehingga kekuningan.
  5. bleh lah dimkn.
senang kan buat dia.. tp agak manis sket lah sbb nestum tu kan ke manis.. so agak2 lah kena bagi pedas lebih sket klu korg tak suka manis lah..atau korg bleh tukarkan nestum dgn oat atau biskut atau guna breadcrumb jer yg paling basic..hehe


selamat mencuba


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie