Friday, February 6, 2009

Keta B*D*....

saya kan sejak² nie drive gi keja...so as usuallah jln sg. besi - tudm tu kan ker mmg hari² ponx jem.. so pagi tadi masa tgh drive saya amik lane paling ujung - lane laju..tp yerlah dlm sesak2 jem tu ko amik lane mana ponx sama..saya plak ikut kata my dear jgn dok rapat² sgt ngan keta depan and masa kita bljr amik lesen ponx dulu kita telah diajar utk tidak terlalu rapat ngan keta depan..

tetiba sdg saya drive dgn tenang saya perasan keta blkg nie dok cucuk2 saya sbb saya slow..tp ko tgk gak lah kat depan nie ponx derang slow gak asik² brek, asik² brek..so saya tak nak lah asik brek² je..almaklumlah keta auto sdri mau ingatlah minyaknye.. lai ponx ko tgklah i'm drving a new car lah stupid aku tak naklah langgar or org langgar keta aku..bodoh punye org.. so saya buat bodo jer..

so keta myvi puteh nie tak sabar potong and terus msk depan saya.. ala aku tak kisah ponx.. tetiba smpi kat selekoh dr jln sg besi nak msk jln istana tu keta tu pancung jalan..saya tak kisah lah sbb saya ponx pancung gak...lol tp tetiba saya notice keta nie lah hari tu yg dok himpit saya kat selekoh tu jugak..baik punye rapat..klu tak elak mmg kenalah..dia blkg saya pancung sekali tapi tetiba dia dh kat tepi saya and himpit saya kuar dr lane tu..dlm hati saya dh ckp apa kejadah.. so saya rilex jer kot² saya yg salah..

akan tetapi pagi tadi saya tgk depan mata saya sdri keta tu yg salah..dia punye pancung baik punye oke..sila refer gbr di bwh..

korg paham tak lukisan nie..cara keta nie pancung adalah ngan menghimpit keta kelabu (kancil) tu ketepi..tp keta kancil nie tak mo mengalah dia follow gak keta pepel depan tu tak mo bg myvi tu masuk..bahay tu klu tergesel kan ke membawa pergaduhan..

sepatutnye pancung lah mcm nie...bru lah semua org puas hati..ini tak dah ler ko pancung keta tu ko himpit lai keta dia..bikin hangin jer satu badan..

saya tak perasan driver dia pompuan ke lelaki tapi keta myvi puteh W** 990..kat cermin blkg ada patung tersangkut ...sorilah klu gaya penceritaan terabur tp tak pndi nak citer..hehe

~~end~~

2 comments:

S. Suhana Ros said...

memang bengang klu ada yg bwk keta mcm tu. sibuk nak cepat. ntah nak kejar ape ntah. sbb nak g keje? yg lain pun nak g keje jugak. klu bb la kan kak mizah mmg tak kan bg can org mcm ni. geram!

mieoney said...

akak bkn apa sbnrnya.. nak selamatkan keta akak..huhu tak sangop oo klu keta calar..hehehe klu x mmg tak bg can lah..

 
Design with love by Jiji for Zamimie