Friday, September 18, 2009

The day Before Raya...

the day lah sgt..huhu ada satu hari lai puasa fikir raya jer...mentang2lah puasa nak hampir2 penuh tu yg smngt filing raya wpun baju raya eden tak boli..sobsob :( seday tau... mydear tak bg beli baju raya sbb skrg dh 8 bln pregnant so tak brp lama lai jer baby nak pop-out dh..so agak2 membzair dia kata beli bju..takperlah acik tak kesah memandangkan thn nie smbtn raya kami adalah kecil2an aja..kira mcm amik syarat jerlah happy2 sbb dlm hati berdebar2 menunggu harinye..

tapi yg tak acinye ada lah kan mamat tu kata tak mo beli baju raya...tapi dipaksa2 oleh sang isteri stkt beli 1-2 ckplah kang takder bju baru plak raya..dh ler bju melayu tak wat...tapi sekali dirembat smpi 5 helai baju raya..ader ke patut..ish2 jeles i you..sib lah si isteri berjaya mengepow sang suami kasut sepasang...huhu

merapu lebay2 nie sambil tgu kul 3 ptg utk invisible dr opis..kuikui ari nie pi keja ponx takder mood sbb opis dh lengang...klu yg dtg keja ponx sorg2 dh menghilangkan diri tanpa dpt dikesan...mgkn telah menuju ke kg masing2...keja mmg satu hapa tak jalan..stkt jasad jer di sini roh dh terbang dulu kat kg..hehe

saya masih disini sbb blk kg esok..tp memandangkan byk lagi urusan yg perlu diselesaikan so pulang ke rumah harus disegerakan...nak cuci keta [belapuk dh keta], nak dobi bju [ada separuh bakul lai.. takkan nak tinggalkan bju busuk 4-5 hari], kemas dapur [nak buang apa2 yg patut tkt bila balik terkejut tgk ada kulat serta bau2 yg kurang menyenangkan], packing bju [blm pack satu brg lai ponx], beli kuih raya [mlm kang nak pi beli kuih huhu], paling utama sekali taknak terperangkap dlm jem blk ptg krg..hazab mcm smlm..lenguh smpi kaki tekan break ngan minyak sib lah keta auto klu manual lai hazab...





"Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum.... "

okelah nak menghitung waktu nie..lai 50 minit nak cabut dh..huhu apa2 ponx berhati2 dijln raya yer kawan2..jmpa lai next week..

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie