Wednesday, September 2, 2009

Baby Check-up...

sabtu lepas saya ada check-up..kali nie check-up dgn pakar sbb dh 7 bln kan..so panel ponx dh bleh cover klu nak jmpa pakar.. sblm nie pi klinik kat bwh jer every month jmpa doktor sakit puan yg biasa..

so update sket pasal kali nie punyer check-up...
berat mummy - 59.5kg (naik 1kg dr bln lepas and total dr sblm pregnant naik 6kg)
berat baby - 1.5kg ( berat dh anak mama nie bln lepas bru 800grm jer)
kesihatan mummy - sehat jer so far...
kesihatan baby - sgt sehat kerana sgt active moving and menendang oke..smpi senak perut.
gender baby - dh tau dh...sila lihat ticker and agak2 sdrilah yer..huhu

so skrg dh 30 weeks mean ada lai 10 minggu klu btl bersalin ikut EDD..klu lah nak terbesalin minggu ke 36 ke 37 ke who knows, right? hehe preparation baru 30% jer..hehe lepas raya nie baru nak all out shopping semua...yerlah bln2 pose nie ramai sgt org kat soping kompleks nie..amat memudaratkan oke mmndgkan musim oink oink nie..

owh yer perut saya adalah tidak berapa besar yer..hehe masih lagi bleh memakai baju kurung yg ada..huhu so beli maternity dress ponx sket2 jer..jgn membazir..saya rasa perut dh mcm tembikai dh..bulat jer and keras oke..huhu sbb perut tak brp membesar tapi bby membesar bg johan..so bila dia wat movement akan terasa and kadangkala for sure terjojol sana sini..hehe

next timelah saya amik gbr my belly ek sbb skrg nie mmg takder mood nak bergbr bagai sbb rasa diri ini adalah amat selekeh dn tidak semenggah utk dibanggakan..huhu okelah tu jer nak update..selamat berbuka..

~~end~~

4 comments:

PakciQue said...

Hm...seronoknya...Bila lah my turn eh...

seminggu dua ni dah wek wek dah..

mieoney said...

klu baru wek2 tgu jerlah lai 9 bln..hehe

cik_ah82 said...

ko baru nek 6kg..
aku masa 7 bulan dah nk dekat 10 kg dah..skang ni lagi la, berat nek dah 14 kg..tp aku xdela nek sangat, aku rasa perut ni kot..hehe
aku mula2 scan laki, (2x scan), pastu kata gurl lak..pastu aku terus wat dono je..xkesah janji selamat n sehat..hehe

mieoney said...

owh yer ker...aku ponx 2 kali scan dok ckp lelaki...erm takperlah lelaki ke pompuan rejeki kan terima jer..

 
Design with love by Jiji for Zamimie