Tuesday, September 8, 2009

Iftar ke - 15..

ini citer berbuka sabtu lepas..konon nak masak lah konon..tp bgn2 jer dr tido lipat baju yg berbakul2..bila dh siap semua apa lai landing lah depan tv smbil menghirup udara aircond yg sepoi2 bahasa...yerlah kat luar tu panas..apa lai mata ponx terkatup2 lah...huhu terlajak jugaklah smpi ke 2.30 ptg..ish2 teruk betul...aternye dah takder menda nak buat...

so saya apa lai capai towel masuk bilik air dn sental segala2nye dlm bilik air tu smpi sejam mandi..huhu jgn risau puasa tak batal sbb saya tak main air ponx cuma sental dgn sabun n berus jer..huhu

last2 kuar bilik air lepas sejam and mydear ajak pi kedai manjaku kat bangi..wah saya suka jer..pas tu sebuk nak kuar sebuk plak dia nak tgk zathura smpi abis..ish last2 kul 5 bru kuar dr umah..mmg ler tak msk jwbnye..apa lai moh kita ker pasar rmdhn bangi..huhu

~tak tau naper gbr nie jd senget cmnie..penat dh upload blk..so sila lah teleng kan kepala anda yer..hehehe~

oke ini adalah mknan yg saya beli kat psr rmdhn bangi excluding mee grg itu yer..

Air Mata Kucing
harga dia RM2.00 tapi mata kucing ada sebijik jer...ish geram jer nak pi korek mata kucing kat umah sblh..dptlah kot dlm 6 biji..kui2 yerlah dh beli bru nmpk ada kedai jual lai byk mata kucing and lai pekat likat airnye...reda jerlah labu dh beli kan..

Karipap Giant
yang nie berbaloi beli...3 biji RM2.00 sebijik bleh mkn 2 org tau..mmg puas hati lah inti ponx penuh serta sedap..tapi yg tak puas hati ngan abg yg jual tu adalah saya mintak karipap sadin -1, karipap daging-1 dan karipap ayam-1...tapi bila mkn2 kat umah asik rasa karipap kentang ayam jer..sadinnye tak rasa ponx..dagingnye tak rasa ponx..tp takper sib baeklah sodap kan klu tak mmg kedai tu kena boikotlah ngan saya..

Popiah Sira
popiah nie tak perlu review byk2 sbb rasanye sama jer setiap org jual cuma....dizmn kekurangan gula nie jgn ler kurangkan gula kat siraan tu kak..tak umph lah mcm nie..popiah sira kan kena ada rasa manis2 sket..ini tak der ponx...failed lah kak, kaler dh cukup dh rasa jer kurang...tet mmg kena boikot kedai tu...5 btg RM2.00 yer hrganye..

Murtabak Murah
sbb apa murah sbb harga dia RM1.00 jer..sajer jer beli satu sbb nak test kan..yerlah selalunye murah2 nie tak brp nak sedap..tpi not badlah cuma dia kecik dn nipiskan..so bleh beli lai next time..

Nasi Ayam Kuning
nasi nie kuning sgt sbb tulah saya bg nama cm nie..huhu dimkn bersama ayam grg berempah..tak taulah sedap ker tak sbb mydear punye mknan..hehe harga dia RM3.50 kot klu tak silap.

Homemade Mee Grg
harganye tidak ternilai sbb dimasak dgn penuh kasih sayang..huahuahua saya ler yg masak nie..tp yg nie panaskan jer ari tu mkn tak abis syg plk nak buang so buat transformasi sket letak kicap lebay, lada sulah extra and telur sebiji..nyum2 sedap jer i like... :)

oke inilah serba sedikit review mknan yg dibeli kat psr rmdhn bangi..ceh poyo jer ayat..yerlah kot2 ada org nak pi sana kan..so bleh lah kan amik tips2 sket dr saya...ngeh22

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie