Tuesday, September 15, 2009

Kepala katon...

rasanye ini kjdian minggu lepas kot..sbb pagi tu saya dpt call dr pos laju muar tanya rumah saya kat mana...yerlah sbb alamat rumah hanya tak der no umah ponx..tp kalau posmen kat tangkak tu semua dh tau rumah kitaorg..so far stkt nie surat tak penah plak tak smpi..

so saya brieflah kat posmen tu umah saya kat mana..so dia ckp oke dh tau..saya tanya dia nak atr apa..dia ckp ada brg dr bank...dlm hati saya terfikir apa dia lah nie bank nak atr kat saya..simpan duit dlm bank takderlah byk ponx...nak kata atr surat saman ker apa ker saya takder plak wat pinjaman dgn bank melainkan ptptn n utang keta..keta mmg tak penah ler tak byr..so ignore jerlah..

ptg tu tergerak ati plak nak tepon mak saya...yerlah courious jugakkan menda apa yg posmen nak atr nie...

saya: asalamualikum mak wat per tu?
my mum: takder wat per tgk tv nie ha..
me: mak ada tak posmen atr brg kat umah?
my mum: ader dia suh mak sain, mak sain jerlah..
me: brg apa dlm tu?
my mum: ala kepala katon tu..apa benda tah..
me: kepala katun??!! [dlm ati fikir sapa plak nak bg patung kat saya nie..kot2 ada org nak bg hadiah advance tuk baby kot] katun apa mak? kecik ke besar?
my mum: tah katun apa tah kepala jer...ala kecik jer..
me: sapa bg?
my mum: tah ler dia tulis ABG bank
me: hah! ABG bank?? [bank apa plak nie] bank apa?
my mum: ABG bank
me: [Gelak2 sakan]
my mum: [tanya abah saya kat blkg bank apa]
me: mak kepala sotong ker? [tetiba teringat sesuatu]
my mum: CIMB bank...kepala sotong kaler merah..
me: owh CIMB..ckpler ingat kan apa ler tadi..

[dan seterusnya conversation lain yg berlanjutan]

huhu rupa2nye saya dpt patung mr. octo dr CIMB rupanye ingat kan apalah tadi..huhu


~rasanye saya dpt hp holder punye patung nie kot~

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie