Thursday, February 18, 2010

E-man Demam... =(

smlm saya bercuti sbb eman demam panas...blk dr kg selasa saya tgk badan dia dh start panas..susu ponx taknak..merengek jer dia pas tu lemah tak bermaya dn tido..so dlm kul 10 lebih saya mandikan dia..wah bkn main lai dia segar plak bila dimandikan sbb eman mmg sgt suka mandi dan main air...siap2 pi klinik..


cam biasalah klu pi klinik dia bg uabt demam lah kan..sbnrnya saya nak tau smada dia demam dia sbb sakit perut or else..sbb mlm tu dia menangis tak berenti...mgkn kembung perut atau mgkn dia rasa tak sedap bdn..sbbnye saya dh sapu minyak and segala lah kat perut dia...bg gripe water semua..tp dia still jugak nangis.. smpi akhirnya msk dlm buai and in the end saya tido bwh buai tu..huhu saya ponx tido2 ayam jer sbb bila dia gerak cpt2 saya buai sbb tkt dia terbgn n nangis...


pagi tu ponx saya bgn kul 6 sbb nak bersiap blk bangi dh..dia still nangis2..takkan kembung perut tak oke kot sbb saya rasa dh 2-3 kali sapu minyak...kentut2 mmg ada..last2 gagahkan diri jer bwk dia blk kl...sib ada my sis klu tak taulah...[noted: mydear masih blm pulang pi o/station masa tu] masuk keta dia nangis jugak..berbekalkan ayat kursi saya baca byk kali terus saya gerak..masa tu dkt kul 7 pagi dh..blk awal sbb takut jem lai ponx nnti panas sian eman..


so by 8.00 dh smpi dh bangi..eman ponx bgn oke jer bleh senyum2 saya ponx beli bfast semua terus blk umaha..smpi kat umah dia dh start rengek2..bila bg susu dia tak mau..pas tu dah start nangis2 dh smpi saya tak tau nak buat apa...last2 rasa bdn dia panas plak...so masa dia tido tu saya decide nak bwk pi klinik...


smpi ke ptg wpun dh bg ubat semua dia demam jugak..dh magrib cam tu saya tgk suhu dh turun smpi 37 dh..lega sket sbb suhu smkin turun...so esoknye saya mmg decide nak ke opis lah lepas amik mydear kat klia...flight arrival kul 7.25..


so pagi rabu tu dlm kul 6 saya bgn rasa bdn dia panas sgt...cek suhu 38.5 dh...risau plak klu jejak smpi 39 kira dh demam panas...tak berani plak nak tuam ngan air sbb takut dia terperanjat nnti nangis2 plak...kli nie dia tak nangis kuat2 lah cuma rengek2...so saya siap jugak and htr dia kat nursery kejap smntra nak amik mydear tu...dlm keta dia diam jer..masa tinggalkan kan kat nursery tu saya rasa seday plak..yerlah risaukan tktlah derang tak jaga mcm ner kita sdri yg jaga anak kita kan..saya risau suhu dia smkin naik..so saya suh jer bdk kat nursery tu keep continue bg dia air kosong...saya dh tampal blkg and depan serta atas dahi dia ngan kool fever...


berdoa yg dia tak apa2 terus saya ke klia..sib baek mydear dh smpi klu tak nak tgu dia clear bag semua tkt amik masa plak...amik dia terus blk smpt lai bfast sblm amik eman..masa smpi nursery tu saya amik eman rasa bdn dia panas lai...bdk tu ponx ckp dia tido jer...so baba dia amik alih smntra saya yg drive..saya tgk bila mydear agah2 eman dia senyum...blk umah clear brg semua saya tgk eman dh start nangis..bg dia susu and dia tertido..saya rasa dahi dia dn ajaib bdn dh sejuk...saya cek lai pki termometer suhu bdn dia dh turun 36 darjah...huhu eman dh tak demam...


rupanye anak mama nie rindu baba dia...ermm selalu klu dia tido mlm saya selimutkan ngan bju mydear..klu tak selimut ponx saya akan letak bju tu kat tepi dia supaya ada bau2 baba dia..tp masa saya blk kg tu bju tu saya tak bwk ponx...agaknye btllah tekaan yg dia rindukan baba dia...huhu alhamdulilah smpi ke mlm td dia mmg tak demam..cuma batuk sket jer...lega rasanye bila dia dh oke...seronok plak tgk dia main ngan mydear... =) hope pas ujung bln nie mydear pegi us plak dia tak demam lai...kena simpan stok bju tak basuh mydear byk2 lah nmpknye..huhu


~~end~~

1 comments:

ijad said...

demam...moga cepat sembuh...

 
Design with love by Jiji for Zamimie