Tuesday, February 2, 2010

Entry utk Baba Ep 3...

Asalamualikum warahmatullahhiwabarakatuh...
baba eman lai tulis ari nie..eman tau baba mesti tgu eman tulis ari nie kan..hehe

ari nie mama keja so eman kena pi skol..sori baba pg tadi eman meragam2..pukul 4 eman dh bangun nangis2..mama ingat emannak susu tp eman tak mo minum sbb eman sakit perut..last2 mama sapu minyak kat peyut eman, sapu kat kaki eman, sapu kat blkg eman bru lega sket..pas tu kul 5 lebih bru eman tido...mama siap2 plak nak gi keja..

mama siap dh cntik2 wangi2 eman ponx bgn nangis2 nak susu mama bg smpi eman tak cukup sbb mlm tuu eman minum shusu sket jer sbb eman sakit peyut kan..pas tu mama atr eman gi skol eman dok diam jer dlmketa sbb eman suka naik keta..lai ponx mama ada letak permainan yg maksyu bg kat bakul eman...eman tgk jer monkey tu goyang2..bila mama tarik ada bunyi2..

~monyet nie maksyu bg mama gantung supaya eman bleh tgk~



~tp eman rasa tgn eman lai syedap dr monyet tu.. =p ~

smpi kat skol mama ckp kat cikgu ika tu eman sakit peyut, rengek2 suh bg mkn ubat eman senyum2 jer..sbb eman tau mama ckp psl eman..pas tu eman kiss mama and bye2 eman sengih jer...

pas tu mama ada tepon eman kat skol tanya eman oke tak..masa tu eman tgh tido..tp eman dh oke masa tu cuma eman ngantuk sgt..cikgu ika ponx dh bg eman mkn ubat berak2 tu..ari nie eman bru berak 2 kali.. dr. yg baik tu kata klu berak 2-3 kali jer sehari kira eman dh sehat dh tak yh mkn ubat..yea yea eman dh sehat dh..hehe pas tu cikgu ika ckp ngan mama eman suka mkn sarung tgn..hehe so lepas nie mama ckp pi skol tak pyh pki sarung tgn yea yea eman suka sbb bleh mkn tgn..sedap tgn tau baba.. =)

~smbil mkn tgn smbil garu kepala sbb tu kepala eman botak kat situ.. =( ~

blk keja mama amik smpi umah mama bwk eman pi tgk rumput baba kat luar ngan pokok baba..rumput baba dh pjg tau bab dh boleh bela kambin mama ckp..tp eman tak tau bunyi kambing cmner sbb dlm hp mama takder bunyi kambin...munge baba ponx dh layu2 sbb kat sini panash skrg nie...mama ponx tak smpt siram... =)


~eman suka main lembu nie sbb bila eman goyang2 tgn ada bunyi2~

okelah baba eman nak tido dh..ari nie eman tak citer byk2 sbb eman dh ngantuk nak tido dh..tadi eman gi skol kan jumpa kwn ramai2 so tak cukup tidolah..hehe

oke baba i luv u so much baba...baba take care yer jgn main kat luar sejuk..nnti baba demam cmner nak main ngan eman.. =)

dr:
eman anak baba =)


~~to be cont~~

4 comments:

cik_ah82 said...

hehe..sweet..lama ke weh laki ko o/station?ko tggal berdua je la ngan eman?samala kita weh..;p

mieoney said...

huhu dia on off lah pi..next week blk pas tu gi blk..itulah aku dok berdua jer..dh ler umah dua tingkat agak seram sbnrnye..aku mlm2 bukak semua lmpu huhu..tp takper start jumaat nie adik aku ada lega lah sket... :p laki hang ponx selalu o/s ek..

cik_ah82 said...

a'ah..masuk minggu ni dah 4 mnggu ang tau..redha ja la..aku pun rutin cam ang la, tp lagi kalut kot ngan nak pam lagi..huhu..aku rasa cam xabis kan keje?hasben ang pi mana?

mieoney said...

itulah aku dok fikir gak klu mmg fully bf nak pam susu lai..mmg semua keja bleh jd tertangguh lah kan...hasben aku pi testing kat china..pas nie blk 2 hari pi london plak..pas tu blk seminggu lebih pi us plak...

 
Design with love by Jiji for Zamimie