Wednesday, February 3, 2010

CAmni Ponx ada...

lunch tadi say ke kl sentral utk tukar kad atm kat maybank..so sampi2 jer kat maybank tu saya tgk ramai plak org kat situ...dhler maybank tu kecik..tak cari2 jugaklah saya mana staf dia nak saya tanya...dlm pada tu saya terdegr suara bdk menangis..

pas saya nmpk kat tepi mesin no tu ada seorg lelaki pki tag maybank...so saya rasa dialah staffnye kot..

saya: encik kat sini bleh tukar kad atm tak?
en. maybank: kad awk kenapa?
saya: owh kad tu ada sstgh atm tak bley guna.
en. maybank: klu mcm tu awak beratur kat kaunter 6.

saya pon pndg kaunter tu tgk ada ramai org berlegar kat situ.

saya: ramai ke?
en. maybank: ramai jugaklah sbb lunch hourkan..klu awak nak dtg pukul dua..

sambil tu kitaorg ponx menjeling2 kat kaunter sbb ada bdk nangis ala2 mcm mengamuk..saya rasa budak tu dlm umur 5-6 thn kot..dok nangis jerit kat mak dia..masa tu mak dia kat kaunter tgh berurusan and muka adalah selenga atau selamba badak jer..

saya tgk budak lelaki tu beredar dr situ kuar dr bank tu dan jerit2 kat luar..tak jelas butir ckp dia..pas tu dia msk blk and jerit2 lai kat mak dia..mak dia masih tak berganjak dr kaunter tu dan tiada tanda2 nak memujuk..smbil tu saya tgk bdk tu pegang seluar dia...

mgkn bdk lelaki tu seluar dia kotor atau dia tak dpt apa yg dia nak..yerlah bdk2kan mcm tu klu selagi tak dpt yg nak dok mengamuk2 lah hempas kaki..samalah mcm bdk tu...crucial part saya tgk mak dia dh beredar dr situ and pegi kat meja yg ada kat tepi tu..anak dia still lai nangis2 smpikan budak tu meniarap atas lantai tu and hantuk kepala dia kat lantai and nagis kuat..tp mak dia buat bodo jer msbil tgk buku asb...ermm mgkn bru cek duit kot tgk dividen dpt berpa so seronok..anak tak dihiarukan..

pas tu tetiba saya tertangkp apa yg bdk tu ckp..nak kencing smbil pegang seluar and nangis...adoyai bdk tu nak kencing..patutlah dia dok pegang seluar jer..mcm tu punya emak ponx ada ker..dok biar jer anak tu melalak2..mmg jd tumpuan lah..saya yg tak jd wat kad kat situ bleh stop and tgk gelagat mereka..mak dia takder lgsg inisiatif nak bg anak dia diam..klu tak kesian kat anak tu ponx sila lah malu dgn diri sdri...

hailah manusia..mcm2 peel..hrp saya tak jd mak begitu klu tak kesian kat anak sila malu kat diri sdri sbb org mengata oke..

~~end~~

2 comments:

geekecik said...

huhu....mak die sgt sengal...sakit ati tgk...ini macam punya mak pn ada ka....berdoa supaya tak jadik gitu jugak...malu weh...

mieoney said...

tau takperkan gee..dh ler waktu tu ramai org...mmg mak dia tak malu lag kot klu cam tu..

 
Design with love by Jiji for Zamimie