Wednesday, February 3, 2010

Hujan plak Kat sini...

ari nie rasa mcm mlas nak menulis..siapkan jer keja yg menimbun nie..



saya adalah




SENGAL KEPALA - pening




GATAL TEKAK - batuk




SENGAL HIDUNG - selsema




KENYANG - tak selera makan





being a single parent tak mudah rupanye...bila anak masih lai kecik benda takkan jd mudah...



my rutin dr pagi..




0400 > - dh bgn sbb kdg2 eman nak susu..so lepas tu tido kejap dptlah dlm 10 -20 minit berharga tu.


0540 - bgn dn bersiap segala bgi..


0630 - 0640 - kuar dr rumah atr eman pi nursery


0650 - pecut ke opis sbb nak make sure smpi kat sg. besi sblm 7.05 or 7.10


0710 - sangkut dlm jem


0800 - bru smpi opis


1700 - blk keja dh


1800 - amik eman kat nursery


1830 - main2 ngan eman sambil tu kuarkan brg2 dia...bg dia khayal supaya bleh angkat kain kat ampaian...


1930 - bg eman susu dan tidorkan dia..


2000 - bila eman dh tido baru saya bleh smyg and mandi


2030 - turun bwh mesin kain..smbil tu amik apa yg ada utk dimkn...pas tu naik atas blk..


2100 - pack bju eman utk bwk gi nursery..smbil tu mkn ada masa sket lipat kain..


2130 - turun bwh blk pi sidai bju..pas tu naik blk tgk eman kat atas sbb dia tinggal sorg2 kat ataskan..


2200 - turun blk pi dapur basuh pinggan kemas2 sket..masak air, salin air dlm bekas...


2230 - basuh botol eman, strelize kan botol dia..smbil2 tu lipat bju ka, tgk tv ka, jeling2 blog sket [sempat lai tu huhu]..


2300 - iron bju, gosok gigi and smyg semua...waktu nie mesti eman bgn nak susu..bg susu dulu kat dia bru bleh baring2 and tido...


smpi sini ponx tak abis lai bila dh tido kan for sure bgn blk sbb between kul 3 or 4 or 5 eman mesti bgn nak susu..




tak mudah sbnrnya jd ibu serta surirumah nie.. pukul 12 ponx kdg tak tido lai...itu blm breastfeed lai nak kena pam susu semua kan...pengorbanan mmg besar tul.. [harus mintak elaun lebay dr mydear nie] tak dpt bygkan cmner my sis yg ada anak dua tu handle masa husband dia takder kat umah...


mgkn sbb bru 4 hari jer kot..sok2 bila dh biasa okelah gaknye...lai ponx eman smkin lama smkin besar and semakin bijak... tp sbnrya saya oke jer bleh jer handle...siap bleh bwk eman pi klinik lai...


apa aku merepek2 nie...owh period rupanye emotional terlebay patutlah.. =(

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie