Wednesday, February 10, 2010

Balik dan Pergi..

mydear telah selamat sampi smlm pukul 6.50 ptg..tp lama tul nak tgu dia kuar dkt 7.40 bru kuar dr arrival hall..[cehh cm poyo plak pktaan tu] punyelah lama tgu..dh ler saya smpi klia kul 6.30..cpt gak smpi sbb dr umah kul 6 tepat...


smpi jer tgk screen flight smpi kul 1850 patutnye 1830 dh smpi dh.. takper pusing2 klia dulu, pusing smpi naik bosan..bru nak duduk tgk screen flight dr guanzhou dh landed...tgu punya tunggu tak kuar2...last2 dh penat diri dok kat tepi tiang tu jer...sblm tu mata mmg tak lepas pndg lah...tp teralit skjp jer mydear col tanya kat mana...dia dh kuar ponx dr situ..adoyai takderlah aksi lambai2 spt yg saya idam2kan..hahaha mydear ckp poyo..tp takderlah sepoyo sekumpulan ker**** yg tunggu siap banner berhias serta belon berwarna warni..pas tu kuar seorg pompuan dn seorg kanak kecik derang dh jerit2 pekik2 kat situ...haha itu poyo terover...lupa nak snap sbb org ramai..


tp yg sedaynye mlm nie mydear nak fly balik dh ke paris..sian eman smlm masa baba blk dia dh tido...kejut2 tak mau bgnnye..punye nyenyak dia tido smpi tak mau bukak mata..dlm 1 lebay cam tu dia terjaga sbb panas baba dia plak dh tido...so ptg nie dptlah kot jmpa skjp sblm saya atr mydear ke klia blk kul 8.00 mlm..patutnye dia check-in jer hotel kat klia tu sng tak yah blk2.. =P


ptg nie plak nak pi bwk eman jab 3 bln..harap2 dia tak demam lah sbb minggu nie nak blk kg ber3 ngan mysis..tkt lah bila dia demam dia meragam2...so sbg langkah berjaga2 saya akan praktikan tips yg derang bg...
  1. bg ubat demam sblm pi jab
  2. sapu kwsn jab dgn vicks
  3. bg ubat demam slps 8 jam wpun dia tak demam..

ini semua adlah sbg langkah berjaga...harap2 eman oke [pray, pray, pray]... i will miss mydear again for another 7 days... =( owh yer hari nie saya half day nak bwk eman pi klinik..tak bley cuti sbb next two weeks nak cuti 3 hari follow mydear pi workshop kat cherating...wehooo... =) [senyum, senyum balik] skjp jer kegembiraan sbb 27hb mydear nak fly blk ke US..huahuahua



p/s: nntikan entry eman utk babanye kembali.. =p

~~end~~

3 comments:

purple_lav said...

sian eman ngn mama dia kena tinggal..oo eman hari ni eh jab? aleesya esok.kite pun harap aleesya tak demam.

mieoney said...

Hari tu jab 2 bln alesya demam tak? Tp sib adik cuti skrg so ada peneman..dia plk student nursing so sng lh..huhh

purple_lav said...

masa jab 2 bl tu panas jugak le kepala dia..tp kejap je, sok dh terus baik..mcm mana eman?nangis tak?

 
Design with love by Jiji for Zamimie