Tuesday, June 15, 2010

Cabut Gigi Yg Seterusnya...

so rentetan cabutan gigi pertama saya tak wat lah satu2 entry..saya wat lump sum terus satu entry jer..yerlah citer psl cabut gigi jerkan nak wat per wat byk2 entry....

so kira2 utk cabut 4 btg gigi saya amik masa 2 minggu sbb cbt satu2...saya cabut setiap isnin dan jumaat...cabut gigi mmg tak sakit ponx..cuma time nak kena bius tu jerlah cam sakit sgt tu takderlah sket jer cam tgn tercucuk pin...lebay kurng lah..bila time doc tu goyang2 gigi tu ada cam pedih sket..bila dh cabut ponx tak sakit lai...

cumanye apa yg perlu bila dh cabut gigi adalah kena jaga kebersihan mulut utk elakkan infection...yerlah kan luka klu tak jaga mbtlah baik...gigi pertama saya hampir 5 hari ponx sakit lai kwsn sekeliling...sbbnye saya tak jaga mkn sgt...yerlah 1st day cabut gigi dh pi mkn nandos lah apa lah...so utk gigi ke 2 dan ke 3 saya lebay berhati2 sket...dlm 2-3 hari dh baik dh...

gigi ke-4 plak yg cam saya wat rajah dlm entry lepas sib senang cabut..tak perlu belah2 or buat apa2 yg menyusahkan lah cabut biasa jer...tp kena jahit lah sbbnye takder tempat nak gigit kapas..huhu part nie mmg meruntun jiwa lah...sbbnye saya tak ley mkn nasi..klu nasi wpun saya kunyah belah kanan akan ada sisa2 mknan jugak msk lubang cbtn gigi tu...so lama2 mmg berdenyut2 gaklah...dh lah sabtu tu pi mkn rumah org kawin mknan dia sedap, dh lah ahad ari tu mydear bwk mkn kat selero negeri yg sedap...dh lah ptg tu mkn kat umah my mil...

kiranye smpi ke hari nielah saya nak kena berjaga2 mkn...lepas mkn kena tgk ada tak mknan yg terselit kat situ...klu ada kena bersihkan tp cara lembut2 jer sbb luka tak leh korek2 cam tu jer...kena ada cara dia...hampir 5 hari cabut ponx masih lai berdenyut2...huhu

alhamdulilah semuanye dh selesai...skrg saya dh pki ponx braces...itu nnti2 lah saya citer ek...


~~adios~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie