Wednesday, June 23, 2010

I'm Officially Brace....

akhirnye setelah 28 thn saya telah memakai braces...ayat my mom "tulah dulu2 tak mo pki, dh tua baru sebuk nak pki...sapa nak tgk..." ahaks..huhu bkn tak mo pki masa muda2 dulu cumanye dulu my dad ada ckp..."betulke nak pki braces? tu anak cina bogey tu dia ckp ngan abah sakit ooo pakcik..tak bley mkn lor...mkn bubur saja lah..." dan2 tu gak saya jd kecut perut..haha


so skrg nie apabila ada org mensponsor thanks dear, ada org mensapport saya ponx pkilah...lai ponx dh pernah bersalin kan..[apa kena mengena plak?] yerlah kan ker org kata bersalin tu sakit...so cabut gigi adalah tidak sesakit bersalin taw...huhu poyokan kenyataan...


buktinya setelah mengharungi 2 minggu proses mencabut gigi sekarang dh semingu braces ini melekap gigi ku saya tak merasa sakit sampai berguling2 ponx..cuma kg2 berdenyut2 sketlah sbb gigi bergerak...so total dh 3 minggulah dr proses cabut gigi and pki braces...


setelah seminggu lebay saya pki 2 btg gigi saya telah berada di position yg sepatutnye...hehe camner saya tau? sdri rasalah sbb hari2 dok belek...


camner nie lah rupa braces saya..tp bkn exactly lah..yg nie mgkn akan dtg kot gigi dh cantik..heheh saya pki rubber band kaler pink...ada gak ari tu snap pic gigi saya tp cam tak selera jer nak letak kat sini...mybe next time ek...

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie