Tuesday, June 8, 2010

Minuman Pelik tapi Best....

korg penah tak minum air yg pelik2...cth teh o laici or teh o asam boi...so kira cam biasa jerlah kan...kalu mcm sirap bandung cincau laici korg penah minum tak..huhu




~sirap bandung laici~




sbnrnya byk lai minuman2 yg pelik yg kitaorg selalu order..pakcik kat kedai tu dok layan kan jer sbb kdg2 derang yg perkenalkan..huhu



~sirap bandung cincau~







kitaorg selalu lunch kat memorial tun razak..so kakak2 and pakcik kat situ dh kenal dh kitaorg..so kitaorg ponx wat cam kepala sdri jerlah nak order apa2...





dulu masa mkn kat situ ada satu budak lelaki tu wat kopi ais yg sedap..kdg bila dh minum kat situ tapau jugak bwk blk...last2 stlh lama tak dtg situ adik tu dh berenti...takderlah kopi ais yg sedap...





sebelum nie kegilaan kami nak minum cincau...segala jenis air cincau nak diorder...cincau sirap lah, bandung cincau lah, bandung cincau laici lah...yg paling best sila lah yer kawan2 cuba nescafe cincau ais...pergh mmg sedap lemak berkrim...haha







~nescafe cincau ais~





~teh ais cincau~




so skrg nie kegilaan terhadap asam boi plak...cam biasalah order air teh o ais asam boi, limau asam boi and plg sedap sekali airnye kedondong asam boi...mmg tak cukuplah satu gelas tu..mau diroder gelas besar..hik2 next time nak try order sirap asam boi plak lah.. =P


~kedondong asam boi~



amacam terliur..sorilah klu sapa2 yg puasa tu ek..kang buka pi cari tak ponx wat jer sdri..resepi sgt lah sng yg penting ada bahan.. =)



~~end~~





2 comments:

purple_lav said...

GULP! sedapnyeeeee

ravishingpeacock said...

sume air elik2 2 mmg sedap hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie