Thursday, June 3, 2010

I Hate Lipstick...

Tah kenapa dlm byk2 menda lipstik yg saya paling benci sekali pki...tak kiralah lipbam ke, lip gloss ke atau lipstick sdri..menci pki sbb rasa mcm menjdkan bibir ku yg mulus nie tebal... rasa mcm ada menda melekap jer kat bibir..klu pki lisptick terpaksa control mulut sbb risau lipstick ilang...huhu rasanye klu pki lipstick plg lama bleh bertahan stgh jam jer..lepas tu dh habis bersih dh lipstick tu, tak tau lah cmner bleh ilang..ngeh22



penah beli lipstick sbtg 3 thn lepas..separuh ponx tak abis lai..huhu dulu2 rajin pki madu sblm tido so bibir cantik elok jer..skrg dh malas dh sbbnye time tidokan eman dgn saya2 tertido sekali...so bgn2 ngantuk2 pi solat isyak terus tido blk..kdg2 bila ingat bila byk masa jer wat semua tu..huhu la nie nak kena start blk sbb bibir selalu kering jer...






sekarng pki lip gloss nivea nie jer..saja beli yg ada kaler so nmpklah berseri2 sket kat bibir..tp nak pkinye jrg2 sgt..time ingat brulah pki klu tak mmg tersimpan eloklah kat dlm handbag tu..huhu




ini jerlah make-up yg saya pki..compact powder, blusher, eyeshadow and eyeliner...maskara takder yer sbb mcm rasa bila pki maskara dia akan cair and nnti melelh itam bwh mata cam kena ujan tu..huhu tp yg plg saya suka eyeshadow...ada byk kaler gak lah tp yg pepel nie yg saya pki hari nielah kan..yg lain semua kat umah...dulu2 rajin gak pki kaler ijau lah biru lah yg sepadan ngan bju..tp sbb skrg nie bju saya byk pepel, pink and earth kaler so dok lah pki kaler pepel, coklat and itam..yg lain terkubur jugak dlm kotak hehe...


yg betul2 saya pki lipstick adalah masa kawen dulu...itu ponx penat kontrol mulut bg lipstick tu tak ilang...ckp ponx cam ala2 slow2 jer...tgk jerlah gbr kat atas nie nak senyum ponx cam tak leh dh tu yg mulut jadi kaku jer...ngeh gbr nie masa nak pi nikah, saya sgt suka kaler nie sbb dia cam oren2 pink tak merah sgt saya adalah suka...tp sorilah klu nak suh pki mmg kena pikir pjg lah huhu...


oke itu jer nak citer sbb tak tau nak wat entry apa dh...sdri ponx borink tgk blog tak berupdate...huhu

~~end~~

2 comments:

cik_ah82 said...

oit, aku lagi la pemalas tahap cipanzi compared ngan ko..hahaha..
lipstik aku penah dapat hadiah lancome tp sampai skang dok penuh tahap tu gak, aku xpakai langsung..bibir aku cam dh kemarau dh la ni..hahah..ko ok la lagi siap ada blusher, eyeshadow bagai, aku satu hapah pun takdak..masyaAllah..*geleng pala sian kat diri snrik.*huhuhuh
p/s: takut kalo beli xpakai2 jugak..haha

mieoney said...

sbb tu htrn kawen aku takder bg make-up bg...mmg ler tak pki.. =P

hehe start beli yg hok murah2 jer dulu..pas tu bila dh seronok pki bru up sket...

 
Design with love by Jiji for Zamimie